Dune - un nou film inspirat din seria de romane va fi produs de Paramount

Un nou film inspirat din seria de romane "Dune" va fi produs de studiourile Paramount, pe baza unui scenariu scris de Chase Palmer şi sub bagheta regizorală a lui Pierre Morel, informează hollywoodreporter.com.

154 afișări
Imaginea articolului Dune - un nou film inspirat din seria de romane va fi produs de Paramount

Dune - un nou film inspirat din seria de romane va fi produs de Paramount

Pierre Morel a anunţat la începutul anului că a acceptat să se implice în acest proiect. Chase Palmer va transpune în scris ideile lui Pierre Morel într-un scenariu adaptat, pe baza scenariului iniţial scris de Josh Zetumer.

Potrivit revistei Hollywood Reporter, Pierre Morel, regizorul filmelor "Din Paris, cu dragoste" şi "Taken/ Teroare în Paris", intenţionează ca filmul său să rămână foarte aproape de materialul original, romanul SF "Dune", scris de Frank Herbert în 1965.

David Lynch a adaptat primul roman din această serie într-un film produs de studiourile Universal, în 1984.

Chase Palmer a scris scenariul pentru serialul de televiziune "No Blood, No Guts, No Glory" şi pentru lungmetrajul "The Dallas Buyer's Club", lansat în 2009 de Universal Pictures.

"Dune" este primul roman din ciclul "Universul Dune", scris de Frank Herbert în 1965, fiind considerat de mulţi una dintre cele mai reuşite opere ale genului SF, fiind distins cu Premiul Hugo şi Premiul Nebula.

Seria Dune a fost continuată cu alte şase volume, dintre care două au fost redactate de fiul autorului, Brian Herbert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici