Dustin Hoffman, premiat pentru întreaga carieră la San Sebastian

Actorul american Dustin Hoffman se alătură vedetelor care vor fi recompensate cu premiul pentru întreaga carieră la ediţia aniversară a Festivalului de Film de la San Sebastian, care va avea loc în perioada 21 - 29 septembrie.

122 afișări
Imaginea articolului Dustin Hoffman, premiat pentru întreaga carieră la San Sebastian

Dustin Hoffman va primi un premiu pentru întreaga carieră la San Sebastian

Evenimentul ajuns la cea de-a 60-a ediţie acordă anul acesta trofeul Donostia pentru întreaga carieră mai multor personalităţi din cinematografie - regizorul Oliver Stone şi actorii John Travolta, Ewan McGregor şi Tommy Lee Jones, cărora li se adaugă şi Dustin Hoffman.

Organizatorii festivalului spun că au dorit să îl premieze "pe unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood, care a câştigat două premii Oscar şi poartă pe umerii săi o carieră strălucită", se afirmă într-un comunicat.

După prestaţia sa remarcabilă din "Absolventul/ The Graduate" (1967), Dustin Hoffman, în vârstă de 75 de ani, a cunoscut succesul pe plan internaţional şi a primit de două ori Oscarul pentru cel mai bun actor graţie rolurilor din "Kramer contra Kramer" şi "Rain Main".

Dustin Hoffman va închide festivalul cu filmul său "Quartet", care marchează debutul său ca regizor. Această peliculă beneficiază de o distribuţie prestigioasă: Maggie Smith, Michael Gambon, Billy Connolly, Sheridan Smith, Pauline Collins, Tom Courtenay, Trevor Peacock, David Ryall şi Luke Newberry.

Glenn Close, Julia Roberts, Richard Gere şi Woody Allen au primit şi ei trofeul Donostia la ediţiile precedente ale festivalului spaniol.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul "Absolventul", care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul nopţii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatălui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) şi al autistului din memorabilul "Rain Man" (1988). Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici