E oficial: O specie de amfibian fără membre a primit numele lui Donald Trump | VIDEO

O specie de amfibian fără membre, orb şi care obişnuieşte să îşi îngroape capul în pământ, a primit numele lui Donald Trump, potrivit cnn.com.

841 afișări
Imaginea articolului E oficial: O specie de amfibian fără membre a primit numele lui Donald Trump | VIDEO

E oficial: O specie de amfibian fără membre a primit numele lui Donald Trump (Imagine: theguardian.com/ EnviroBuild)

O companie britanică a obţinut, în urma unei licitaţii, dreptul de a numi noua specie şi a ales numele preşedintelui american, având în vedere atitudinea acestuia faţă de schimbările climatice.

Dermophis donaldtrumpi a fost descoperit în Panama, a spus Aidan Bell, cofondator al companiei producătoare de materiale de construcţie sustenabile EnviroBuild.

Animalul este un caecilian, care îşi petrece majoritatea timpului sub pământ, potrivit EnviroBuild. Specia şi-a pierdut membrele în urmă cu 60 de milioane de ani, dar are tentacule cu ajutorul cărora îşi detectează prada.

Ca amfibian, este în mod particular susceptibil să dispară, având în vedere modificările climatice, a mai spus Bell.

Donald Trump este de părere că încălzirea globală este o glumă, iar, în noiembrie, acesta a respins un raport al Comisiei pentru climă din SUA, pentru că nu a fost de acord cu concluziile.

EnviroBuild a plătit suma de 25.000 de dolari pentru dreptul de a numi amfibianul, care, în curând, va fi inclus pe lista speciilor vulnerabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici