EBA, marcată în copilărie de "Alba ca Zăpada"

Fiica cea mică a şefului statului, Elena Băsescu, aflată, vineri, la Ploieşti, le-a citit un fragment din povestea "Făt-Frumos cu părul de aur" celor 300 de copii de grădiniţă strânşi în sala de şedinţe a CJ Prahova şi a spus că în copilărie a marcat-o povestea Albei ca Zăpada.

183 afișări
Imaginea articolului EBA, marcată în copilărie de  "Alba ca Zăpada"

EBA, marcată în copilărie de "Alba ca Zăpada"(Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Copiii de la mai multe grădiniţe din Ploieşti, însoţiţi de educatoare, s-au strâns, înainte de ora 11:00, oră la care era programată întâlnirea cu mai multe personalităţi ce urmau să le citească poveşti, într-una dintre sălile de şedinţă ale clădirii ce aparţine Consiliului Judeţean Prahova. În jurul orei 11:35, în sala în care aşteptau copiii a sosit fiica cea mică a preşedintelui, care a venit pentru a le citi copiilor o poveste. În momentul în care fiica preşedintelui a intrat în sală, copiii au început să scandeze «EBA! EBA!».

Cu un copil pe genunchi, Elena Băsescu a citit un fragment din povestea "Făt-Frumos cu părul de aur", pe care începuse să o citească primarul Ploieştiului. Copiii, care nu auzeau prea bine ce spunea lectorul, au început să strige din sală "Mai tare!". La un moment dat, băieţelul care stătea pe genunchii Elenei Băsescu a plecat şi, la scurt timp după ce aceasta a început să citească, copiii, vizibil plictisiţi, au început să murmure şi să se joace între ei.

"Încă puţin, da, încă puţin şi luăm pauză", le-a spus fiica cea mică a preşedintelui.

După o lectură care a durat mai puţin de cinci minute, Elena Băsescu s-a oprit, iar copiii au părăsit sala. La ieşire, cei mici au primit cadou din partea Elenei Băsescu şi a reprezentanţilor Primăriei Ploieşti câte o carte de poveşti.

Acţiunea, organizată de Primăria Ploieşti în cadrul Zilelor Oraşului, a stârnit nemulţumirea atât a unora dintre educatori, cât şi a unor părinţi care au venit să-i însoţească pe copii.

"Nu veneam dacă ştiam că va fi aşa. Putea să mă şi sancţioneze. Ca vitele la abator, e gripa în floare şi noi ne strângem laolaltă" a spus, la finalul întâlnirii, o educatoare, sub protecţia anonimatului.

La rândul său, o mamă prezentă şi ea alături de copil la această întâlnire a comentat: "Pentru o carte, le cumpărăm medicamente de un milion, două".

După ce a terminat de împărţit cadouri copiilor, Elena Băsescu a declarat ziariştilor prezenţi că a venit să le citească acestora poveşti întrucât este preocupată de copii.

"Una din temele mele este legată de copii, într-adevăr, este legată de copiii care stau fără unul din părinţi pentru că sunt plecaţi la muncă în străinătate, dar o să mă axez pe copii în general, pentru că sunt la o vârstă la care probabil că o să am şi eu copii în câţiva ani şi, de ce nu, este ceva ce-mi place foarte mult", a declarat Elena Băsescu.

Aceasta a mai spus că în copilărie a marcat-o povestea "Albei ca Zăpada", poveste cu care a crescut.

"Pe mine această poveste m-a marcat şi se potriveşte şi fetelor din timpul nostru", a spus Elena Băsescu.

Şi alţi politicieni au citit poveşti copiilor în cadrul Zilelor oraşului Ploieşti. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, precum şi parlamentari de Prahova din partea PDL au mers în mai multe grădiniţe din Ploieşti pentru a citi poveşti micuţilor. Iniţial, acţiunea era programată să se desfăşoare în aer liber, însă ploaia a stricat planurile organizatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici