Ediţia a doua a Galei "Folk You! Florian Pittiş", vineri şi sâmbătă, în Centrul Vechi

Cea de-a doua ediţie din Bucureşti a Galei "Folk You! Florian Pittiş" se va desfăşura, vineri şi sâmbătă, pe strada Franceză din Centrul Vechi.

565 afișări
Imaginea articolului Ediţia a doua a Galei "Folk You! Florian Pittiş", vineri şi sâmbătă, în Centrul Vechi

Ediţia a doua a Galei "Folk You! Florian Pittiş", vineri şi sâmbătă, în Centrul Vechi (Imagine: Alex Bărbulescu/Mediafax Foto)

Dupa o vară toridă, încheiată în luna iulie, la Vama Veche, "Folk You! Florian Pittiş" se mută, pentru două zile, pe strada Franceză din Centrul Vechi al Capitalei, pentru a marca o iniţiativă devenită tradiţie. Iniţial, festivalul a fost considerat o ficţiune, dar acum este o certitudine ce îmbracă haine de gală în cadrul Zilelor Bucureştiului, se spune în comunicat.

Evenimentul, la care accesul publicului este liber, va debuta, vineri, de la ora 18.00, cu recitaluri ale artiştilor Dinu Olăraşu, Alina Manole, Lavinia Răducanu & Taraful Rromak, Emeric Set, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis&ZAN şi Alternosfera.

Ziua de sâmbătă este rezervată menestrelilor Adrian Sărmăşan, Zoia Alecu, Ada Milea şi Florin Chilian şi trupelor Fox Studis, Viţa de Vie, Taxi şi Vama.

Evenimentul este organizat de ArCuB şi Asociaţia Mişcarea de Rezistenţă.

Festivalul "Folk You!" s-a lansat în 2005. La Vama Veche, Florian Pittiş a declarat deschisă, prin "Folk You!", "mişcarea de rezistenţă împotriva prostiei revărsate". Moţu încerca, la vremea aceea, să identifice şi să definească genul care a consacrat Festivalul "Folk You!": "Ce să însemne folkul?" - se întreba el, adaugând: "Un om cu o chitară? Asta s-ar putea să însemne şi blues-ul. Un om care îşi cântă propriile compoziţii? Şi la blues se întâmplă lucrul ăsta. Folk este destul de apropiat de folclor... Să fie oare nevoia de cultură a unor oameni care şi-au pierdut calitatea de ţărani şi n-au dobândit-o încă pe cea de orăşeni? Să fie o întoarcere la origini, pentru că în Antichitate versurile rostite erau acompaniate de un instrument, ceea ce se numeşte melopee? Folkul să însemne numai cântecele de protest? O melodie populară cu autor cunoscut? Cine ştie?! S-ar putea să însemne toate la un loc...".

Pe 5 august, s-au împlinit cinci ani de când rebelul îndrăgostit de muzica rock şi de teatru, Florian Pittiş, a decedat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici