Ediţia revizuită a sonatelor lui Beethoven, publicată de un profesor de muzică britanic

O ediţie revizuită a celor 35 de sonate pentru pian aparţinând compozitorului german Ludwig van Beethoven a fost publicată de un profesor de muzică de la Universitatea din Manchester, după zece ani de cercetare, informează mancherstereveningnews.co.uk.

15 afișări
Imaginea articolului Ediţia revizuită a sonatelor lui Beethoven, publicată de un profesor de muzică britanic

Ediţia revizuită a sonatelor lui Beethoven, publicată de un profesor de muzică britanic

Lucrarea profesorului Barry Cooper cuprinde trei volume şi un comentariu de 150.000 de cuvinte şi a fost realizată pentru Associated Board of the Royal Schools of Music (ABRSM). Cu toate că cele mai multe ediţii publicate includ doar 32 de sonate, colecţia profesorului de muzică cuprinde alte trei compoziţii scrise de Beethoven la vârsta de 12 ani.

Cooper a studiat cele 35 de sonate pentru pian timp de zece ani şi crede că ediţia publicată este cea completă. "Ceea ce am făcut a fost să reproduc ce a scris Beethoven şi ceea ce a vrut să scrie cu mult mai multă acurateţe decât ediţiile precedente", a declarat profesorul Cooper.

"Nu am vrut să omit aceste opere, întrucât sunt compoziţii integrale", a mai precizat Cooper.

"Noua ediţie a sonatelor pentru pian compuse de Beethoven este un punct de reper pentru istoria muzicii şi a editării. Cercetării minuţioase a profesorului Cooper i se adaugă comentariile sale practice şi deosebit de valoroase în ceea ce priveşte interpretarea", a mai spus Leslie East, directorul executiv de editare al ABRSM.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici