Edvin Marton, la spitalul Floreasca. Violonistul a căzut şi s-a lovit la ceafă

Violonistul Edvin Marton, care va cânta, la Bucureşti, pe 21 şi 22 decembrie, în cadrul Galei "Crăciun Vienez" de la Sala Palatului, s-a prezentat, marţi seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă, medicii constatând după investigaţii că nu are traumatisme.

2241 afișări
Imaginea articolului Edvin Marton, la spitalul Floreasca. Violonistul a căzut şi s-a lovit la ceafă

Edvin Marton (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Examinarea RMN arată că violonistul Edvin Marton nu are leziuni posttraumatice şi, deşi acuză încă dureri în zona cefei, acesta doreşte să susţină concertul de miercuri seară.

În urma investigaţiilor a reieşit că violonistul nu are leziuni posttraumatice, a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, Bogdan Opriţa.

Medicul a spus că, deşi acuză dureri în zona cefei, Marton a transmis, prin impresar că, având ajutorul medicilor şi al medicamentelor, speră că va reuşi să susţină concertul de miercuri, de la Sala Palatului.

Totodată, în sală va fi prezent şi un medic din echipa clinicii Biomedica, pentru a interveni în cazul în care durerile s-ar acutiza.

Medicul Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Edvin Marton a ajuns marţi seară la unitatea sanitară, după ce a alunecat şi s-a lovit la ceafă.

El a fost supus unor investigaţii medicale de urgenţă, printre care şi o radiografie, rezultatele fiind bune. La scurt timp, violonistul a părăsit spitalul, a spus Opriţa.

"Grija lui cea mare a fost însă să nu-şi strice în cădere vioara Stradivarius şi mai puţin eventualele posibile traumatisme pe care le-ar fi suferit în cădere", a adăugat medicul Opriţa.

Violonistul Edvin Martona susţinut, marţi, o conferinţă de presă la Bucureşti, în care a declarat că a sărbătorit Crăciunul, pe 5 decembrie, deoarece pe 24 decembrie va fi în turneu, în China.

Muzicianul a mărturisit că anul acesta este pentru prima dată când petrece Crăciunul departe de familia sa - soţia şi cei doi fii, unul în vârstă de 2 ani şi cel mai mic, de 8 luni. Astfel, Edvin Marton şi-a chemat întreaga familie la el acasă, pe 5 decembrie, pentru a împodobi bradul şi pentru a sărbători cum se cuvine acest eveniment.

După cele două spectacole din România, Edvin Marton îşi va continua turneul în Rusia, la Sankt Petersburg, iar apoi în China. În acest turneu, Marton va fi însoţit, însă, de sora sa.

În acest context, artistul a spus că apelează la sora lui şi atunci când uită cifrul de la cutia în care este transportată celebra sa vioară Stradivarius. "Odată, la o conferinţă de presă, am uitat cifrul şi a trebuit să o sun pe sora mea", a spus Edvin Marton, în momentul în care se pregătea să cânte câteva acorduri, pe celebra sa vioară, la conferinţa de la Bucureşti.

Marton a intrat în posesia viorii sale în urma unui concurs. Artistul a mărturisit că, în noaptea următoare veştii că a câştigat concursul, nu a putut să doarmă. A doua zi, s-a îndrăgostit de vioara sa "la prima atingere".

La cele două concerte de la Bucureşti, Edvin Marton va fi prezent atât în calitate de violonist, cât şi de dirijor. Spectacolul de la Sala Palatului este compus din două părţi. Programul primei părţi va fi dirijat de austriacul Gottfried Rabl şi include piese din repertoriul modern, precum "My Way" sau "That's the Way It Is", iar programul celei de-a doua părţi, care cuprinde melodii clasice de Strauss, Brahms sau Vivaldi, va fi dirijat şi parţial interpretat de Marton.

Foarte apreciat pentru colaborările muzicale cu Seal, Zucchero, Lou Bega, Supertramp şi Gloria Gaynor, dar şi pentru momentele artistice inedite alături de patinatorul rus Evgeni Plushenko, Edvin Marton va evolua pe scena Sălii Palatului alături de European Royal Orchestra, sub bagheta dirijorului austriac Gottfried Rabl.

Edvin Marton a mai fost la Bucureşti, împreună cu patinatorul Evgheni Plushenko, în 2007, 2008 şi 2010.

Edvin Marton, pe numele său real Csüry Lajos Edvin, este un violonist şi compozitor de etnie maghiară din Ucraina, care se bucură de succes pe scena mondială. El a devenit celebru odată cu interpretarea, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Torino din 2006, a unor partituri din operele lui Giuseppe Verdi, cu care a acompaniat evoluţiile patinatorilor Evgheni Pluşenko, Tatiana Totmianina şi Maxim Marinin, care au cucerit medalii de aur. El a câştigat dreptul de a folosi pe viaţă o vioară Stradivarius în urma unui concurs organizat de Orford Arts Centre la Montreal, Canada, în 1996.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici