Efervescenţa balurilor în tradiţia de învestitură a preşedinţilor americani

Capitala americană va fremăta în sunetul balurilor organizate marţi seara, la învestitura noului preşedinte, o tradiţie pe care o vor respecta Barack Obama şi soţia sa, invitaţi de onoare la cele zece baluri oficiale, unde vor fi prezenţi vedete de la Hollywood şi oameni politici.

25 afișări
Imaginea articolului Efervescenţa balurilor în tradiţia de învestitură a preşedinţilor americani

Efervescenţa balurilor în tradiţia de învestitură a preşedinţilor americani

În cadrul acestui maraton al tradiţiei de învestitură a preşedinţilor americani, cuplul prezidenţial va începe în pas de dans fiecare gală organizată de diferite regiuni ale ţării. Va fi un bal al Vestului, al Estului, unul al Sudului, dar şi un bal a statelor lui Obama (Illinois şi Hawaii), cel al statelor lui Joe Biden, vicepreşedintele ales, (Delaware şi Pennsylvania), precum şi un bal militar şi un bal al tinerilor, rezervat celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, un segment de populaţie care a fost capital pentru susţinerea electorală a preşedintelui democrat, ales la 4 noiembrie.

Pentru onorarea promisiunii sale de a face ceremoniile de învestitură accesibile tuturor, o inovaţie în tradiţia balurilor prezidenţiale, potrivit echipei lui Obama, preşedintele ales a ţinut să organizeze un "bal de cartier", gratuit pentru rezidenţii din Washington, dar cu rezervare.

Locurile pentru toate aceste baluri oficiale, adeseori la preţul de 150 de dolari sau distribuite pe bază de invitaţii, s-au epuizat rapid.

"Va fi aproape imposibil să ne deplasăm în oraş, chiar pe jos sau cu metroul, aşa că nu vă gândiţi să vă îmbrăcaţi cu o rochie de seară bufantă sau cu trenă lungă", avertizează stilistul Lana Orloff, care ajută clienţii foarte ocupaţi să îşi pregătească ţinuta pentru marea seară.

Pentru o gală ca "balul de cartier", care va avea loc într-un mare centru pentru congrese, stilistul sfătuieşte participantele să nu recurgă la o rochie de seară. "Va fi o nebunie. Vor fi mulţi oameni. Toţi sau aproapte toţi vor veni cu metroul, nimeni nu va avea grijă de pantofii sau de rochia dumneavoastră de seară", asigură Orloff.

Vedeta de televiziune Oprah Winfrey şi-ar fi cumpărat rochia pentru bal cu mult înainte de victoria primului preşedinte de culoare al ţării, afirmă presa, fără a dezvălui culoarea ţinutei sale sau balul la care va asista aceasta. Oprah vine din Illinois, ca şi preşedintele ales, motiv pentru care ar putea merge la balul acestui stat.

Ea ar putea însă să îşi facă apariţia la "Creative Coalition ball", foarte modern, unde biletul de intrare pentru un cuplu depăşeşte 10.000 de dolari.

Cântăreţii rock englezi Elvis Costello şi Sting vor fi pe scenă în faţa invitaţilor ca realizatorul Spike Lee şi actriţa Susan Sarandon.

Fiecare învestitură are propriul său stil. Cea a lui George W. Bush a adus aerul Texasului, cu "impozante coafuri şi cizme de cow-boy", potrivit unui participant care a vrut să îşi păstreze anonimatul.

"Toată lumea vrea să se îmbrace pentru Obama. Este excitant, mai ales la preţurile actuale", afirmă Joe Samaha, care conduce un magazin al fabricii Sam's Factory Outlet, unde smokingurile la preţul de 88 de dolari se epuizează imediat.

Dar toate privirile vor fi îndreptat către ţinuta noii Prime Doamne. "Toate privirile vor fi îndreptate spre Michelle, toţi sunt nerăbdători să vadă ce va purta, ce creator va alege", afirmă Orloff.

"Va fi ca şi cum ai merge la o nuntă, nu vrei să îi pui în umbră pe miri. Dar indiferent ce va purta, nimeni nu o va putea pune în umbră", adaugă stilistul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici