El este CEL MAI ÎNALT om din lume! Din ce motiv nu-şi va depăşi RECORDUL de 2 metri şi 51 de centimetri - FOTO

Turcul Sultan Kosen, în vârstă de 29 de ani, considerat cel mai înalt om din lume graţie înălţimii sale, nu va mai creşte mai mult de 2 metri şi 51 de centimetri, cât are în momentul de faţă.

1211 afișări
Imaginea articolului El este CEL MAI ÎNALT om din lume! Din ce motiv nu-şi va depăşi RECORDUL de 2 metri şi 51 de centimetri - FOTO

El este CEL MAI ÎNALT om din lume! Din ce motiv nu-şi va depăşi RECORDUL de 2 metri şi 51 de centimetri (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Medicul său a reuşit să îl vindece de acromegalie, o boală care împiedică stoparea procesului de creştere. "A încetat să mai crească, iar acesta este un lucru bun", a declarat medicul Jason Sheehan. Acest neurochirurg i-a extirpat, în urmă cu aproape doi ani, lui Sultan Kosen tumoarea de pe creier care era vinovată de creşterea neobişnuită a acestuia.

"Din cauza înălţimii sale, va trebui să urmeze în continuare tratamente, dar suntem încrezători în faptul că procesul de creştere nu îi va mai pune nicio problemă suplimentară", a declarat medicul Jason Sheehan, de la centrul medical al Universităţii Virginia din Statele Unite ale Americii.

Născut dintr-o familie de agricultori la Mardin, în sud-estul Turciei, Sultan Kosen a devenit celebru după ce a fost inclus în Cartea Recordurilor, în 2009, ai cărei oficiali l-au desemnat cel mai înalt om din lume. Pe atunci, el avea o înălţime de 2 metri şi 47 de centimetri.

Acromegalia este o tulburare hormonală, provocată în general de o tumoare.

Sultan Kosen a crescut normal până la vârsta de 10 ani, însă, din cauza unei tumori la glanda pituitară, i s-a declanşat boala numita gigantism pituitar. Din pricina înălţimii nu şi-a putut continua studiile, dar a lucrat ocazional pe la diferite ferme ca să îşi ajute familia. Până să fie descoperit de cei de la Cartea Recordurilor, nu a ieşit niciodată din satul său din Turcia, însă după ce a devenit celebru a început să facă turnee peste tot prin lume - Anglia, Islanda, Spania, Norvegia, Olanda etc.

Sultan Kosen a vizitat şi România, în 2010, când a participat în calitate de invitat la emisiunea "Happy Hour" de la Pro TV. El a fost prezent şi la un concurs de proiecte IT la care au participat elevi şi studenţi din 32 de ţări. Dispozitivele făcute de ei, prezentate la standuri şi jurizate de specialişti IT, sunt roboţi şi dispozitive cu aplicaţii interesante în domenii ca sănătatea şi transportul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici