Elan Schwartzenberg cere protejarea imaginii copilului său

Elan Schwartzenberg, fostul soţ al vedetei de televiziune Mihaela Rădulescu, cere, marţi, respectarea legii privind protejarea imaginii publice a copilului său, Ayan, precizând că nu doreşte ca acesta să fie mediatizat.

243 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg cere protejarea imaginii copilului său

Elan Schwartzenberg cere protejarea imaginii copilului său

"Doresc să fie excluse din relatările presei orice referiri la fiul meu şi orice speculaţii ce i-ar putea prejudicia acest drept fundamental", susţine Elan Schwartzenberg, într-o scrisoare adresată MEDIAFAX.

Acesta invocă prevederile articolului 22 din Legea 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Potrivit articolului 22, copilul are dreptul la protejarea imaginii sale publice şi a vieţii sale intime, private şi familiale, fiind interzisă orice acţiune de natură să afecteze imaginea publică a copilului sau dreptul acestuia la viaţa intimă, privată şi familială. Participarea copilului în vârstă de până la 14 ani la dezbateri publice în cadrul unor programe audiovizuale se poate face numai cu consimţământul scris al acestuia şi al părinţilor sau, după caz, al altui reprezentant legal, potrivit alineatului 3 al articolului 22.

Potrivit alineatului 4, "copiii nu pot fi folosiţi sau expuşi de către părinţi, reprezentanţi legali sau alte persoane responsabile de creşterea şi îngrijirea lor, în scopul de a obţine avantaje personale sau de a influenţa deciziile autorităţilor publice".

Elan Schwartzenberg, fostul soţ al vedetei de televiziune Mihaela Rădulescu, a depus o cerere la Judecătoria sectorului 1 din Capitală pentru a-i fi încredinţat copilul, procesul urmând să înceapă în 24 martie.

Citeşte şi:

Mihaela Rădulescu a făcut plângere la Poliţie împotriva unui fotoreporter

Mihaela Rădulescu cere sprijinul autorităţilor în conflictul cu fostul său soţ

Mihaela Rădulescu divorţează

Mihaela Rădulescu este cercetată pentru furt calificat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici