"Elixirul tinereţii" ar putea fi administrat în curând printr-o simplă injecţie

Cercetătorii au descoperit mecanismul de producere a "elixirului tinereţii", o substanţă care acţionează asupra centrelor de energie ale celulelor, eliminând problemele de sănătate care pot apărea odată cu îmbătrânirea, potrivit unui studiu apărut în revista New Scientist, informează Daily Mail.

15 afișări
Imaginea articolului "Elixirul tinereţii" ar putea fi administrat în curând printr-o simplă injecţie

"Elixirul tinereţii" ar putea fi administrat în curând printr-o simplă injecţie

Cercetătorii de la Universitatea Marie Curie din Paris, Franţa, au făcut descoperirea în timp ce studiau nişte gene responsabile de apariţia a două boli genetice rare şi spun că abordarea folosită de ei ar putea fi folosită la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Cercetătorii s-au concentrat asupra mitocondriilor, "centrale energetice" care se găsesc în orice tip de celulă, cu excepţia celulelor roşii din sânge. Mitocondriile transformă alimentele în energie necesară funcţionării eficiente a inimii, muşchilor, creierului şi a altor părţi din organism. Deteriorarea acestora este una din cauzele principale ale îmbătrânirii.

O trăsătură unică a mitocondriilor este aceea că au propriul ADN, numit mitocondrial, care este moştenit exclusiv pe cale maternă. Modificările în cadrul acestui ADN sunt responsabile pentru o gamă de boli genetice precum unele forme de diabet, orbire şi maladii cardiace. O persoană din 5.000 riscă să dezvolte o astfel de maladie.

Cercetătorii cred de mai multă vreme că rezolvarea problemelor apărute în ADN-ul mitocondrial poate încetini procesul de îmbătrânire, totuşi, orice încercare de a introduce ADN sănătos în mitocondrii - terapie genetică - a eşuat până în prezent, genele sănătoase refuzând să intre în mitocondrii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici