Ellen DeGeneres militează pentru mariajul între persoane de acelaşi sex

Actriţa Ellen DeGeneres a cumpărat spaţiu TV în valoare de 100.000 de dolari, pentru a convinge californienii să susţină mariajul între persoanele de acelaşi sex.

47 afișări
Imaginea articolului Ellen DeGeneres militează pentru mariajul între persoane de acelaşi sex

Ellen DeGeneres militează pentru mariajul între persoane de acelaşi sex (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Campania TV iniţiată de DeGeneres va fi difuzată pe perioada alegerilor din 4 noiembrie şi are ca scop convingerea californienilor de a susţine în continuare dreptul persoanelor homosexuale de a se căsători cu parteneri de acelaşi sex. În cadrul clipurilor TV, DeGeneres spune telespectatorilor că oponenţii căsătoriei între homosexuali "deformează adevărul" şi face apel la "compasiune şi corectitudine", informează BBC.

Căsătoriile între persoanele de acelaşi sex au fost legalizate în California din luna mai, dar oponenţii legii încearcă definirea căsniciei ca o formă de uniune între un bărbat şi o femeie. Aceştia au iniţiat la rândul lor o campanie difuzată pe TV în care folosesc ca argument, pentru a se opune căsniciei între homosexuali, copiii, care ar fi expuşi la aceste realităţi încă din şcoala primară. Susţinătorii legii au calificat argumentul ca fiind înşelător.

Actriţa de comedie Ellen DeGeneres şi partenera sa de viaţă, actriţa Portia de Rossi, s-au căsătorit în luna august. La momentul respectiv, Ellen a declarat: "Este un lucru pe care ni-l doream şi vrem (ca relaţia noastră, n.r.) să fie legală. Suntem foarte, foarte fericite".

Artistă de musicaluri, actriţă şi autoare de cărţi, DeGeneres a provocat un şoc în rândurile opiniei publice în 1997, când a anunţat că este lesbiană, în timpul unei emisiuni a lui Oprah Winfrey.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici