Elton John interpretează o partitură la pian pe noul album al trupei Alice In Chains

Elton John a înregistrat o partitură la pian pentru piesa "Black Gives Way To Blue" a trupei Alice In Chains, un cântec-tribut în memoria regretatului solist al grupului american, Layne Staley, decedat în urma unei supradoze, în 2002, informează nme.com.

72 afișări
Imaginea articolului Elton John interpretează o partitură la pian pe noul album al trupei Alice In Chains

Elton John interpretează o partitură la pian pe noul album al trupei Alice In Chains (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântecul "Black Gives Way To Blue" apare pe cel mai recent material discografic al trupei, ce urmează să fie lansat în Statele Unite pe 29 septembrie şi care poartă acelaşi nume cu piesa.

Jerry Cantrell, chitaristul trupei Alice In Chains, a declarat că această colaborare inedită a fost înlesnită de faptul că grupul său a înregistrat acest album într-un studio apropiat de cel în care înregistra starul britanic.

"Am primit un telefon de la directorul studioului nostru care ne-a spus că Elton doreşte să ne vorbească. Am sărit imediat în maşină, ne-am lăsat mâncarea pe masă şi ne-am întors în studio. De acolo, am mers în studioul în care el înregistra", a declarat Jerry Cantrell.

Muzicianul american a declarat că se afla în acel moment într-o stare de şoc: "Nu credeam că va fi posibil. El este un tip ocupat cu propriile lui proiecte. Unul dintre cele mai tensionate momente pentru mine a fost atunci când m-am gândit să îi fac o mică sugestie. Cum să îi spui asta lui Elton John? Însă el a fost cu adevărat foarte deschis pe parcursul întregii sesiuni de înregistrări".

În opinia lui Jerry Cantrell, departe de a fi o persoană intimidantă, celebrul muzician britanic s-a dovedit foarte prietenos.

"Este cu adevărat o persoană prietenoasă. S-a ridicat şi ne-a îmbrăţişat. La un moment dat, mi-a spus: «Jerry, voiam să îţi spun că acesta este un cântec frumos. Am înţeles pe deplin mesajul acestui cântec, ştiu cui îi este dedicat şi vreau să înregistrez partitura de pian pentru acest cântec»", a mărturisit chitaristul trupei Alice In Chains.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici