Elton John şi David Furnish: Nu ştim cine este tatăl bebeluşului nostru

Cântăreţul britanic Elton John şi partenerul său de viaţă, David Furnish, au declarat într-un interviu recent că nu ştiu cine este tatăl biologic al bebeluşului lor, născut cu ajutorul unei mame surogat, în prima zi de Crăciun a anului 2010.

148 afișări
Imaginea articolului Elton John şi David Furnish: Nu ştim cine este tatăl bebeluşului nostru

Elton John şi David Furnish: Nu ştim cine este tatăl bebeluşului nostru (Imagine: David Furnish/Mediafax Foto)

Elton John a declarat, totodată, că este hotărât să nu îşi răsfeţe fiul, Zachary, născut în Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unei mame surogat.

După câteva săptămâni în care presa britanică a publicat numeroase speculaţii în legătură cu paternitatea bebeluşului, Elton John şi David Furnish au dezvăluit în sfârşit felul în care a fost conceput fiul lor, Zachary.

"Nu ştim cine este tatăl lui biologic, am lăsat pe seama hazardului procesul de concepţie a bebeluşului", a declarat David Furnish, care a precizat totuşi că atât el, cât şi Elton John au contribuit în mod egal la procesul de concepere a fiului lor Zachary.

Elton John şi David Furnish s-au înscris într-un program oficial din SUA, ţară care permite conceperea unui bebeluş cu ajutorul unei mame surogat folosind "amestecarea eşantioanelor de spermă" provenind de la doi donatori. Acest eşantion amestecat este utilizat apoi pentru a fecunda un ovul ales în prealabil de viitorii părinţi. Procedura este interzisă în Marea Britanie.

"Amândoi am contribuit. Pentru moment, n-avem nicio idee cine este tatăl biologic. Ne uităm la el în fiecare zi şi până acum pot să vă spun că (bebeluşul, n.r.) are nasul lui Elton şi mâinile mele", a declarat David Furnish. "Însă niciunuia dintre noi nu îi pasă de acest aspect. Este copilul nostru. Tot ce contează este să fie sănătos, fericit şi să simtă că este iubit", a adăugat partenerul de viaţă al cântăreţului britanic.

Pe certificatul de naştere iniţial al micuţului Zachary, numele lui Elton John apare la rubrica tatălui, iar cel al lui David Furnish este trecut la rubrica mamei. În cazul bebeluşilor concepuţi de un cuplu gay cu ajutorul unei mame surogat, autorităţile americane emit, după câteva zile de la naştere, un alt certificat, în care numele celor doi parteneri de cuplu vor fi trecute la rubricile "Părinte 1" şi "Părinte 2".

Cuplul Elton John - David Furnish a acordat un interviu publicaţiei Us Weekly, pentru care a şi pozat într-un pictorial de familie. Fericiţii părinţi au mărturisit că la început au folosit nume false, în momentul în care s-au înscris în acel program american, însă mama surogat cu ajutorul căreia s-a născut micuţul Zachary şi-a dat seama destul de repede cine erau cei doi "tătici".

Zachary Jackson Levon Furnish-John s-a născut în prima zi de Crăciun a anului 2010, într-o clinică din Los Angeles, iar identitatea mamei surogat nu a fost dezvăluită.

La rândul său, muzicianul britanic în vârstă de 63 de ani a declarat: "Nu am simţit niciodată aşa ceva în viaţa mea. Amândoi suntem copleşiţi. Eram pregătit să avem un copil şi acum îi voi da toată dragostea mea. Însă nu vreau să îl răsfăţ, ci doar să îi fiu alături în viaţă şi să îi dau sfaturi bune. Nu dorim să-l răsfăţăm din punct de vedere material, căci este răsfăţat deja prea mult de toţi acei oameni care-i trimit o grămadă de cadouri. Vrem doar să îi oferim sfaturile şi înţelepciunea noastră".

David Furnish, în vârstă de 48 de ani, a declarat că atât el, cât şi Elton John au crescut şi au fost educaţi în spiritul "adevăratelor valori ale clasei muncitoare" - disciplina şi bunele maniere.

David Furnish, un fost director al unei agenţii de publicitate, care are o relaţie de peste 17 ani cu Elton John, a declarat că preferă, împreună cu partenerul său de viaţă, să aştepte puţin, pentru a putea să se adapteze la cerinţele statutului de părinte, înainte de a adopta sau concepe un alt bebeluş.

Elton John şi David Furnish au donat unor asociaţii de caritate suma primită din comercializarea drepturilor de publicare a fotografiilor cu bebeluşul lor şi pentru interviul acordat revistei Us Weekly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici