Elveţia: Permis pentru căţei de companie

Elveţienii care au căţei sau care urmează să îşi cumpere un patruped trebuie să urmeze din septembrie cursuri teoretice şi practice de educaţie canină, pentru a obţine un permis care să le ateste capacitatea de a creşte un animal.

368 afișări
Imaginea articolului Elveţia: Permis pentru căţei de companie

Elveţia: Permis pentru căţei de companie (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Federal a aprobat, miercuri, o ordonanţă privind protecţia animalelor, care prevede ca aceste cursuri să fie obligatorii din septembrie, relatează Le Temps. Stăpânii de căţei sună încontinuu la Biroul federal veterinar (OVF) din Berna pentru a se informa în legătură cu aceste cursuri. Ei vor să se înscrie cât mai repede.

Cei de la OVF urmează să pună la punct toate detalii legate de acest training, care va fi organizat în colaborare cu asociaţiile canine şi veterinare vizate.

Potrivit purtătorul de cuvânt al OVF, Cathy Maret, a precizat că aceste cursuri totaliza cinci ore, iar scopul lor este să informeze stăpânii de câine cu privire la nevoile specifice ale prietenilor patrupezi. Cursanţii vor discuta despre comportamentul social al căţeilor, despre nevoile lor, diferenţele dintre rase, timpul şi banii necesari pentru creşterea unu căţel şi îndatoririle legale ale stăpânilor.

Potrivit sursei citate, va fi o perioadă de tranziţie până în septembrie 2010, în care cursurile pot fi urmate şi după achiziţia căţelului. De la 1 septembrie, anul acesta, toate persoanele care îşi cumpără un căţel trebuie să urmeze un curs practic, unde învaţă să îşi domine căţelul, să îi recunoască diferitele reacţii precum frică, stres, supunere.

Cursurile vor fi obligatorii pentru toţi, de la tânării neexperimentaţi până la fermierii care au avut dintotdeauna căţei. Ele vor fi susţinute de formatori canini atestaţi de OVF.

În fiecare an, în jur de 40.000 de noi căţei ar trebui să participe la aceste cursuri.

"Responsabilitatea pe care ne-o asumăm atunci când ne luăm un câine implică un minimum de cunoştinţe, nu ne trebuie un doctorat pentru asta. Este suficient să ştim două, trei fundamente", a spus Charles Trolliet, preşedintele Societăţii veterinare elveţiene.

Ca de exemplu, oamenii trebuie să ştie că un câine rămâne un animal şi poate avea întotdeauna reacţii imprevizibile, de aceea este esenţial să nu lăsăm copii mai mici de 12 ani singuri cu căţeii, a explicat specialistul.

"Căţelul trăieşte mult timp, iar stăpânul lui trebuie să îşi dea seama că va fi responsabil până la sfârţitul vieţii lui. Nu poţi să scoţi din priză un animal, când pleci în weekend sau în vacanţă şi să îl bagi la loc în priză când te întorci. Când îţi iei un căţel, îţi iei un angajament pe viaţă", a explicat acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici