Emil Boc a dat startul unui raliu la Cluj: Nouă Dacii au pornit spre Olanda pentru a strânge bani

Primarul Emil Boc şi consulul onorific al Olandei la Cluj-Napoca, Wouter Reijers, au dat, duminică, startul, unui raliu la care participă nouă maşini Dacia care vor străbate Europa pe o distanţă de peste 2.000 de kilometri până în Olanda, pentru a strânge bani în scop caritabil.

243 afișări
Imaginea articolului Emil Boc a dat startul unui raliu la Cluj: Nouă Dacii au pornit spre Olanda pentru a strânge bani

Emil Boc (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

Emil Boc şi Wouters Reijers au dat, duminică, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, startul la "Spanner13Rally", având în mâini steagurile României, respectiv Olandei, pentru plecarea în cursă a nouă maşini Dacia.

Reprezentantul fundaţiei organizatoare, Gert Ijszenga, a declarat că raliul se face doar în maşini de tip Dacia 1300/1310 şi este "singurul din lume la finalul căruia şoferii pot păstra maşina".

"Scopul raliului este de a aduna bani pentru Fundaţia Kinder-Rijt. Avem echipe de la companii din România şi Olanda care vor conduce cele nouă Dacii prin Europa şi vom traversa în cinci zile România, Ungaria, Slovacia, Republica Cehă, Germania şi vom ajunge în Olanda, pe o distanţă de peste 2.000 de kilometri. Fiecare echipă a strâns 5.000 de euro, astfel că au rezultat 45.000 de euro din care jumătate vor reveni fundaţiei pentru un proiect care se adresează tinerilor din orfelinate, pe care îi ajutăm să îşi finalizeze studiile, să urmeze cursuri şi programe de training, să înveţe să aibă de-a face cu banii, să aplice pentru un loc de muncă şi să devină independenţi", a spus Ijszenga.

Emil Boc a declarat, la rândul său, că a condus în viaţa lui mai multe maşini marca Dacia şi a apreciat că acestea sunt autoturisme bune.

"Raliul unde am dat startul este o acţiune originală, având un scop nobil şi ar trebui să învăţăm că actele de caritate se pot desfăşura în multiple forme, originale, prin care se pot ajuta copiii din orfelinate să îşi desăvârşească pregătirea profesională. Este şi un spirit de aventură, pentru că este o aventură să mergi din Cluj până în Olanda. Apreciez creativitatea în modul de susţinere a diferitelor proiecte sociale din Cluj şi nu numai. Eu am condus Dacia 1300, Solenza, Logan, Supernova. Oricum, Dacia este maşina tradiţională a românului şi o voi încuraja, pentru că este vorba de producţia autohtonă şi este şi foarte bună şi ne mândrim cu ea, reprezentând un brand românesc autentic", a spus Emil Boc.

Acesta a adăugat că au existat şi probleme cu Daciile pe care le-a avut şi care nu au pornit, întotdeauna, la prima cheie, astfel că a fost nevoit să le mai şi împingă.

"Am mai rămas în drum, iarna, pentru că bateria nu pornea, dar nu m-a lăsat Dacia la greu, până la urmă tot am ajuns la destinaţie. La bujie, baterie şi carburator tot românul se pricepe", a afirmat primarul Clujului.

Consulul onorific al Olandei, Wouters Reijers, a spus, la acelaşi eveniment, că municipiul Cluj-Napoca a rămas unul dintre puţinele oraşe din Europa unde diferitele culturile trăiesc în pace unele cu altele, iar mulţi olandezi care locuiesc aici se simt foarte legaţi de acest lucru.

"Pe de altă parte, este frumos să vezi companii olandeze şi româneşti care au pus bani pentru o cauză nobilă, să ajute copiii care nu au posibilitatea să-şi clădească un viitor, şi nu au bani pentru studii. Este un lucru plin de curaj ceea ce fac ei, să conducă aceste Dacii vechi până în Olanda, şi sunt curios câte vor ajunge la destinaţie", a spus Reijers.

Fundaţia Kinder-Rijk a fost înfiinţată în anul 1994, având proiecte în Transilvania. Fundaţia s-a axat la început pe proiecte de sărbători pentru copiii din orfelinate, iar apoi a avansat spre programe structurale, care să ajute tinerii să devină independenţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici