Ethan Hawke, la Balul de Halloween: Dacă avem grijă de copii, va fi mai puţină criminalitate

Ethan Hawke a vorbit despre importanţa educaţiei de care ar trebui să beneficieze toţi copiii - acesta fiind unul din obiectivele Asociaţiei Ovidiu Rom, condusă de mama sa, Leslie Hawke - la conferinţa de presă ce a precedat Balul de Caritate de Halloween, organizat sâmbătă la Palatul Parlamentului.

60 afișări
Imaginea articolului Ethan Hawke, la Balul de Halloween: Dacă avem grijă de copii, va fi mai puţină criminalitate

Ethan Hawke, la Balul de Halloween: Dacă avem grijă de copii, va fi mai puţină criminalitate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul Ethan Hawke a vorbit în cadrul conferinţei, ce s-a ţinut într-o sală de grădiniţă improvizată, despre dedicaţia mamei sale în activitatea fundaţiei, care uimeşte toată familia, şi despre faptul că este bucuros că are ocazia să îşi aducă propria contribuţie.

"Vrem să aducem toţi copiii la şcoală. Dacă avem grijă de copii, va fi mai puţină criminalitate", a spus Ethan Hawke.

Întrebat ce crede despre Madonna şi despre mesajul transmis de aceasta la concertul de la Bucureşti, Ethan Hawke a spus că este "înnebunit" după Regina pop, care "transcende statutul de vedetă pop" şi se preocupă de rasism.

În concertul pe care Madonna l-a susţinut, pe 26 august, la Bucureşti, ea a fost huiduită atunci când, între două piese, a făcut o pauză pentru a spune că romii - ţiganii - suferă din cauza discriminării în Europa de Est, iar acest lucru o "întristează".

"Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă - ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta", a spus Madonna.

De asemenea, actorul Ethan Hawke a spus că i se pare distractiv să fie, cu ocazia Balului de Halloween, la Palatul Parlamentului, pe care l-a numit "o clădire frumoasă", şi să vadă că toată lumea este costumată.

El însuşi a venit îmbrăcat la eveniment într-un costum cu redingotă şi joben. "Vă mulţumesc că m-aţi primit. Este o onoare să fiu aici", a mai spus Ethan Hawke, precizând şi faptul că România este o "ţară frumoasă" şi "atât de diferită" de locul în care a crescut el.

Ethan Hawke, de două ori nominalizat la premiul Oscar, va filma anul viitor un spot TV prin care va susţine campania iniţiată de Asociaţia Ovidiu Rom.

Fondurile strânse la Balul de Caritate de Halloween: Ediţia globală, care are loc sâmbătă, la Palatul Parlamentului, vor permite Asociaţiei Ovidiu Rom să continue eforturile de a aduce fiecare copil din România la şcoală.

Ethan Hawke a devenit celebru în 1988, cu rolul din filmul "Cercul poeţilor dispăruţi". Din acel moment, rolurile au curs pentru el, actorul jucând, printre altele, în "Colţ Alb", "Cu picioarele pe pământ", "Marile speranţe", "Parfum de cedru", "Gattaca", "Înainte de apus". În 2002, actorul a fost nominalizat la premiul Oscar pentru rolul din "Zi de instrucţie", unde a jucat alături de Denzel Washington.

Ethan Hawke nu s-a limitat la cariera de actor, el debutând ca regizor cu filmul "Chelsea Walls", în 2002. De asemenea, Hawke este şi autorul cărţii "Miercurea cenuşii".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici