Presa internaţională: Românii au huiduit-o pe Madonna

Mii de fani au huiduit-o pe Madonna, miercuri seară, la concertul pe care ea l-a susţinut la Bucureşti, atunci când artista a apărat drepturile ţiganilor, vorbind despre discriminarea pe care aceştia o suferă în Europa de Est, notează presa internaţională.

117 afișări
Imaginea articolului Presa internaţională: Românii au huiduit-o pe Madonna

Presa internaţională scrie despre românii care au huiduit-o pe Madonna (Imagine: Mediafax Foto)

Starul pop a făcut o pauză în concertul de două ore pe care l-a susţinut în România, în Parcul Izvor din Bucureşti, pentru a spune că romii - ţiganii - suferă din cauza discriminării în Europa de Est.

Ea a adăugat că acest fapt o întristează şi că nimeni nu ar trebui să fie victima discriminării, de niciun fel.

"Am aflat din presă că există multe cazuri de discriminare a ţiganilor în Europa de Est şi acest lucru mă întristează foarte tare, în special pentru că noi credem în toleranţă - ţigani, homosexuali, oameni care sunt diferiţi. Toţi trebuie trataţi la fel, nu uitaţi asta", a mai spus vedeta.

Mulţi dintre cei 60.000 de spectatori aflaţi la concert şi-au arătat dezaprobarea prin huiduieli, însă Madonna nu a reacţionat, notează Sky News.

Madonna, aflată în prezent în turneul mondial "Sticky and Sweet", a purtat acest discurs imediat după piesa "La Isla Bonita", interpretată într-un remix cu piesa "Lela Pala Tute", pentru care, în scenă, a fost adus un grup de lăutari, marcând astfel episodul "Gipsy" al show-ului.

De asemenea, presa internaţională subliniază faptul că, în România, unde oficialii susţin că există peste 500.000 de oameni de etnie romă - însă cifra reală ar fi undeva în jurul a două milioane -, aceştia au de înfruntat prejudecăţi şi discriminare.

Sky News informează că ţiganii din România sunt minoritatea cea mai dezavantajată social şi economic, cu un nivel ridicat de analfabetism.

Madonna a pus în scenă, miercuri seară, la Bucureşti, un show fabulos de două ore, în care calităţile sale de entertainer au fost cu mult deasupra celor de interpretă.

Imediat după încheierea spectacolului, Madonna a plecat înapoi la hotelul Radison SAS din Capitală la care ea este cazată, alături de staff-ul său şi de cele două fiice ale sale - Lourdes şi Mercy. Deocamdată nu se cunoaşte momentul în care vedeta - care a sosit în România marţi seară, cu un avion particular, ce a aterizat pe aeroportul Băneasa-Aurel Vlaicu - va părăsi România pentru a se îndrepta spre Sofia, unde, sâmbătă, are programat următorul show din turneul "Sticky & Sweet".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici