Eugen Istodor, editorialist MEDIAFAX: De ce Dumnezeu nu este de partea domnului Gigi Becali?

De la Palatul său, după ani de penitenciar, cu procese pe rol, domnul Gigi Becali condamnă Justiţia, invocă ciuda şi infamia, blocajele create de faima sa regală. Este ora 15. De 60 de minute Becali, proprietarul unei echipe identificată ca fiind Steaua, ţine un monolog. Presa tace.

621 afișări
Imaginea articolului Eugen Istodor, editorialist MEDIAFAX: De ce Dumnezeu nu este de partea domnului Gigi Becali?

Eugen Istodor, editorialist MEDIAFAX: De ce Dumnezeu nu este de partea domnului Gigi Becali? (Imagine: Răzvan Lupica/ Foto Mediafax)

Tot ceea ce numeşte Gigi Becali cu emfaza sa, cu dezacordurile sale, distruge. Dumnezeu pare de partea lui? Dar Dumnezeu este o poveste pe care-o invocă pentru cei ca el.

Becali nu crede în Dumnezeu.

Pentru că dacă ar crede l-ar respecta. Steaua, clubul de fotbal, este dovada păcatului de la origini, este dovada felului în care a fost luată cu japca identitatea, istoria unui club de fotbal. Dacă ne gândim vreodată la istorie, ne gândim la Steaua. Gigi Becali şi fraţii Păunescu pur şi simplu au simţit slăbiciunea, viciile conducerii ministeriale din 1990 încoace şi au pus în contul propriu palmaresul, au pus mai presus de Steaua, felul lor de a face business.

Justiţia a intervenit târziu. Răul se făcuse, modul defectuos în care Becali şi ai lui au pus mâna pe Steaua. Dacă Gigi Becali credea în Dumnezeu nu ar fi acceptat o asemenea tranzacţie.

O întreagă istorie trecută în dreptul unui singur om. Ceea ce este condamnabil este felul în care televiziunile în dorinţa de audienţă continuă să propage: intoleranţa (Becali a înjurat ideea unui premier musulman), ura faţă de judecători, gândirea plină de inepţii, dezacorduri.

Unde este Dumnezeu?

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici