Eurovision 2012 se va desfăşura la Baku, în Azerbaidjan

Următoarea ediţie a concursului Eurovision se va desfăşura în oraşul Baku, pe 22, 24 şi 26 mai 2012, după ce reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat competiţia din acest an, cu piesa "Running Scared", potrivit unui comunicat al TVR.

461 afișări
Imaginea articolului Eurovision 2012 se va desfăşura la Baku, în Azerbaidjan

Eurovision 2012 se va desfăşura la Baku, în Azerbaidjan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa Hotel FM, reprezentanta României la Eurovision 2011, s-a clasat pe poziţia 16-17, la egalitate cu Rusia, în concursul a cărui finală a avut loc, sâmbătă seară, la Düsseldorf Arena din Germania, în timp ce reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat competiţia.

Ell & Nikki au câştigat Eurovision 2011, cu piesa "Running Scared", după ce au obţinut un total de 221 de puncte.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Raphael Gualazzi din Italia, cu 189 de puncte, şi Eric Saade din Suedia, cu 185 de puncte.

Reprezentanţii României (Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz), care au participat la Eurovision cu piesa "Change", au obţinut un total de 77 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Italia şi Republica Moldova, 10 puncte - Belgia şi 8 puncte - Spania.

La rândul ei, România a acordat 12 puncte reprezentanţilor Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte reprezentanţilor Greciei.

Trupa Zdob şi Zdub, care a participat în finala Eurovision de anul acesta cu melodia "So Lucky", s-a clasat pe locul al 12-lea, obţinând 97 de puncte.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Paula Seling şi Ovi, care au participat cu piesa "Playing With Fire", ce s-a clasat pe locul al treilea în concurs.

Ca şi la ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special ţărilor vecine sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate. Pentru România notele au fost anunţate de Malvina Cservenschi.

Un număr de 43 de ţări au fost înscrise la cea de-a 56-a ediţie a acestui concurs, organizat în Germania, după ce Lena Mayer-Landrut a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa "Satellite".

În finala de sâmbătă au participat 25 de ţări: Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franţa, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Moldova (Zdob şi Zdub - "So Lucky"), Germania, România (Hotel FM - "Change"), Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia şi Georgia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici