EUROVISION 2013 - SimPlus, referitor la acuzaţiile lui Ovidiu Anton: Sistemul de vot a funcţionat corect

Dan Boabeş, CEO al SimPlus, compania care a asigurat sistemul de vot la finala selecţiei naţionale a concursului EUROVISION, respinge acuzaţiile cântăreţului Ovidiu Anton, precizând că sistemul a funcţionat corect şi nu s-a înregistrat nicio eroare. CEZAR va reprezenta România la EUROVISION Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life".

625 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2013 - SimPlus, referitor la acuzaţiile lui Ovidiu Anton: Sistemul de vot a funcţionat corect

EUROVISION 2013 - SimPlus, referitor la acuzaţiile lui Ovidiu Anton: Sistemul de vot a funcţionat corect

Ovidiu Anton, care s-a situat pe penultimul loc în finala selecţiei naţionale a concursului EUROVISION, a declarat pe contul său oficial de Facebook că firma responsabilă cu televotingul a viciat rezultatele, iar cei care au încercat să îl voteze nu au reuşit.

Contactat de MEDIAFAX, Dan Boabeş, CEO al SimPlus, a respins acuzaţiile lui Ovidiu Anton.

"În ceea ce priveşte sistemul de votare cu limita de 11 voturi alocate unui artist de către acelaşi utilizator, acesta a funcţionat corect. La nivel tehnic nu s-a înregistrat nicio eroare, sistemul funcţionând în parametri normali. Este foarte important de ştiut că toate voturile au fost înregistrate în sistemul de votare, dar datorită afluxului foarte mare de SMS-uri, sistemul a prioritizat SMS-urile recepţionate de la telespectatori (voturile), în defavoarea transmiterii mesajelor de confirmare vot, SMS-urile de răspuns fiind mai puţine tocmai din acest motiv", a declarat Dan Boabeş.

El a precizat că SimPlus a pus la dispoziţie cel mai mare sistem de televoting din România, 600 de linii telefonice şi servere cu o capacitate foarte mare de procesare.

"Au putut avea loc congestii la nivel de celulă în locurile unde s-au aflat foarte multe persoane care votau în acelaşi timp, depăşind probabil capacitatea reţelelor mobile de a prelua traficul dintr-o anumită celulă suprasolicitată", a explicat Dan Boabeş.

SimPlus este de 4 ani firma acreditată de European Broadcasting Union (EBU) - care organizează competiţia Eurovision - să asigure sistemul de vot la Eurovision. SimPlus va furniza sistemul de vot şi pentru ediţia din acest an a Eurovision Song Contest, care va avea loc în luna mai la Malmo, în Suedia. SimPlus este cel mai mare şi mai mare vechi furnizor de soluţii interactive prin SMS din România.

La televot, Ovidiu Anton a înregistrat cele mai puţine voturi - 536, care convertite în puncte au dat rezultatul 0. Astfel, Ovidiu Anton, care a interpretat în finala selecţiei naţionale a Eurovision melodia "Run away with me" (muzică şi text Ovidiu Anton), a ocupat în clasamentul final penultimul loc (3 puncte din partea juriului şi 0 puncte la televot), la egalitate, cu Cristian Prăjescu (0 puncte juriu şi 3 la televot).

Cezar va reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Malmo din Suedia, cu piesa "It's my life", compusă de Cristian Faur, câştigătoare a finalei selecţiei naţionale Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la TVR.

Cezar (Cezar Ouatu, supranumit "Cezar The Voice") a obţinut un total de 20 de puncte, de la juriu şi de la public, în urma unei lupte foarte strânse cu trupa Electric Fence şi cu Luminiţa Anghel.

Cezar va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 16 mai, la Malmo, în Suedia. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 18 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici