EUROVISION 2014: Paula şi Ovi vor reprezenta România - VIDEO

Paula Seling şi Ovi vor reprezenta România la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat sâmbătă seară, la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov, şi a fost difuzată în direct la TVR.

27432 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2014: Paula şi Ovi vor reprezenta România - VIDEO

EUROVISION 2014: Paula şi Ovi vor reprezenta România - VIDEO (Imagine Cristi Cimpoes/Mediafax Foto)

Piesa "Miracle", interpretată de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), a fost compusă de Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

România va intra în a doua semifinală a concursului Eurovision, care se va desfăşura pe 8 mai, la Copenhaga, în Danemarca. Finala internaţională a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai şi va putea fi urmărită, de asemenea, la TVR.

Melodia "Miracle", care va reprezenta România la Eurovision, a fost aleasă în urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) şi prin televoting (50%).

Juriul selecţiei naţionale a Eurovision a fost format din: Mădălin Voicu (preşedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes şi Bobby Stoica.

Mădălin Voicu a anunţat pe scena de la Braşov direct melodia câştigătoare a selecţiei naţionale, respectiv "Miracle", interpretată de Paula Seling şi Ovi.

În urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mirela Vaida Boureanu (12 puncte), Paula Seling şi Ovi (10 puncte) şi Anca Florescu (8 puncte).

După anunţarea câştigătorului selecţiei naţionale a Eurovision, Ovi a spus: "Vă mulţumim din suflet. Suntem onoraţi. Ne-aţi pus o povară mare pe umeri".

La rândul său, Paula Seling a spus că "se întâmplă miracole, momente ca acesta". Ea a mulţumit celorlalţi concurenţi pentru show-ul pe care l-au făcut şi pentru fiecare clipă frumoasă pe care au oferit-o telespectatorilor. "Vă promitem că vom face tot ce putem ca să vă facem mândri că ne-aţi ales pe noi", a mai spus Paula Seling.

În urma preselecţiei, în selecţia naţională a Eurovision au intrat: Paula Seling şi Ovi - "Miracle", Bere Gratis - "Despre mine şi ea", The dAdA - "Unpredictable", The Zuralia Orchestra - "You Know", Vizi Imre - "Kind of Girl", Anca Florescu - "Hearts Collide", Silvia Dumitrescu - "Fiorul iubirii", Renée Santana feat. Mike Diamondz - "Letting Go", Ştefan Stan feat. Teddy K - "Breathe", Naomy - "Dacă tu iubeşti", Mirela Vaida Boureanu - "One More Time" şi Marcel Şăl Crăciunescu - "Hardjock".

Selecţia naţională a Eurovision a fost prezentată de Nicolle Stănese. Iuliana Tudor, Sonia Argint Ionescu, Eda Marcus şi Tudor Furdui, Marian Marin, Alina Stancu, Eveline Păuna, Mihai Constantin şi Ligia Munteanu, Iuliana Marciuc, Miruna Munteanu şi Mircea Dinescu au urcat, pe rând, pe scena Teatrului "Sică Alexandrescu" din Braşov, prezentându-i pe cei 12 finalişti ai selecţiei naţionale Eurovision 2014.

Selecţia naţională Eurovision 2014 a fost transmisă, în direct, sâmbătă, de la ora 20.30, pe TVR 1, TVR HD, TVRi şi pe platforma online TVR+.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfăşura în Copenhaga, după ce ediţia de anul trecut a concursului a fost câştigată de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".

Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, s-a clasat pe locul al 13-lea în concursul a cărui finală a avut loc, în luna mai, la Malmö Arena (Suedia). Cezar a participat la Eurovision 2013 cu piesa "It's My Life" (muzică şi versuri Cristian Faur).

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

În urma ascultării celor 150 de melodii validate să participe la selecţia naţională Eurovision, juriul a stabilit un număr de 12 piese care să concureze în finala din 1 martie:

- "Breathe" - Ştefan Stan feat. Teddy K

- "Dacă tu iubeşti", Naomy

- "Despre mine şi ea", Bere Gratis

- "Fiorul iubirii", Silvia Dumitrescu

- "Hardjock", Marcel Crăciunescu

- "Hearts Collide", Anca Florescu

- "Kind of girl", Vizi Imre

- "Letting go", Renée Santana feat. Mike Diamondz

- "Miracle", Paula şi Ovi

- "One more time", Mirela Vaida Boureanu

- "Unpredictable", The dAdA

- "You know", The Zuralia Orchestra

Dintre cele 12 de melodii calificate, telespectatorii împreună cu juriul de specialişti vor alege cântecul care va reprezenta România în acest an la finala internaţională a concursului, în Copenhaga. Selecţia naţională se va desfăşura la Braşov, la Teatrul Sică Alexandrescu şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi online, pe www.tvrplus.ro.

Au fost 159 de melodii înscrise în acest an la Eurovision, 150 au intrat în preselecţie, fiind audiate de juriul de specialitate desemnat de TVR. În spectacolul din 1 martie, cele mai bune 12 melodii anunţate vor fi supuse jurizării publicului larg, dar şi votului juriului de specialitate, ponderea televotului fiind de 50%, la fel ca în cazul votului juriului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici