EUROVISION 2015: Ruslana spune că îşi doreşte ca România să câştige ediţia de anul acesta a competiţiei

Cântăreaţa ucraineană Ruslana, invitat special al finalei naţionale Eurovision, care va avea loc duminică seară, la Craiova, a declarat că îşi doreşte ca România să câştige concursul a cărui ediţie se desfăşoară anul acesta la Viena, informează TVR.

891 afișări
Imaginea articolului EUROVISION 2015: Ruslana spune că îşi doreşte ca România să câştige ediţia de anul acesta a competiţiei

EUROVISION 2015: Ruslana spune că îşi doreşte ca România să câştige ediţia de anul acesta a competiţiei

Invitată la finala naţională Eurovision 2015, artista din Ucraina a susţinut, duminică, o conferinţă de presă, la Sala Polivalentă din Craiova, organizată de TVR.

La conferinţa de presă au participat şi Lia-Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova, precum şi Iuliana Marciuc, producătorul TVR al selecţiei naţionale Eurovision.

Artista a felicitat toate jurnalistele prezente la Sala Polivalentă din Craiova, cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii, şi a declarat pentru TVR: "Iubesc România, pentru folclorul ei extraordinar! De doi ani încoace gândesc şi pregătesc un material etno special şi mi-aş dori o sesiune cu artişti de folclor vechi românesc. Aş vrea să fac cunoscute în întreaga lume aceste fragmente unice de muzică, de ritm, de melodie. Oamenilor le plac Panjabi MC şi Goran Bregovic, dar vor fi înnebuniţi după ritmurile sălbatice româno-ucrainene".

"Mulţumesc Televiziunii Române pentru oportunitatea de a fi prezentă la finala naţională Eurovision şi de a fi parte din acest show fantastic. Repetiţiile de aseară au fost făcute cu zâmbetul pe buze, sunetul, luminile, scena - totul a fost minunat! Îmi doresc ca cel care va ieşi învingător în această seară să aducă victoria României la Viena", a mai spus Ruslana.

Recitalul Ruslanei de la finala naţională Eurovision 2015 va putea fi urmărit pe durata celor 30 de minute de votare a concurenţilor.

Finala selecţiei naţionale Eurovision va putea fi urmărită în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova, duminică, de la ora 20.30. Şi pentru internauţi TVR a pregătit o surpriză. Fanii Eurovision vor putea urmări finala de la Craiova în direct, pe trei platforme online: tvrplus.ro, eurovision.tv, precum şi pe canalul oficial de YouTube al Televiziunii Române.

Alina Şerban de la TVR Craiova şi Andrei Boroşovici de la TVR Timişoara vor fi gazdele finalei naţionale Eurovision 2015. Alături de ei, Ioana Voicu şi Florina Ghenescu vor însoţi artiştii participanţi în culise şi în Camera Verde.

Potrivit TVR, în cadrul finalei naţionale a Eurovision 2015, publicul va vota timp de 30 de minute din momentul anunţului "Start vot!". Votul juriului şi votul publicului vor avea ponderi egale în desemnarea câştigătorului.

Votul va putea fi exprimat trimiţând numărul de intrare în concurs al favoritului (01, 02, 03,...12), prin SMS, la numărul 1267 (tarif: 0,3 euro + TVA), număr valabil în reţelele Digi Mobil, Orange, Telekom şi Vodafone, ori sunând la numărul de telefon 0900 160 9xx (unde "xx" reprezintă numărul de ordine alocat fiecărui concurent: 01, 02, 03... 12), cu acelaşi tarif (0,3 euro + TVA / apel), valabil în reţelele Orange, Telekom şi Vodafone.

Melodia care va primi cel mai mare punctaj va reprezenta România la faza internaţională Eurovision, la Viena - mai întâi în semifinala din 19 mai şi, dacă se va califica, şi în marea finală, din 23 mai.

TVR reaminteşte că ordinea intrării în concurs la finala naţională Eurovision este următoarea: Voltaj - "De la capăt", Băieţii - "Dragoste în lanţuri", Tudor Turcu - "Save Us", Aurelian Temişan feat. Alexa - "Chica latina", Rodica Aculova - "My Light", Blue Noise - "Love Won't Run Away", Ovidiu Anton - "Still Alive", Lara Lee - "Superman", Super Trooper - "Secret Place", Luminiţa Anghel - "A Million Stars", Cristina Vasiu - "Nowhere", CEJ - "We Were In Love".

Concursul Eurovision se va desfăşura la Viena, Austria, pe 19, 21 şi 23 mai. România va participa în prima semifinală a concursului, cea din 19 mai, alături de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia şi Ungaria.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi - Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu - Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu.

Paula Seling şi Ovi au reprezentat România la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupând locul al 12-lea în finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici