Eurovision 2016 – Semifinala a II-a – Lista cu ultimele 10 melodii calificate în finală - VIDEO

Cea de-a doua semifinală Eurovision, la care ar fi urmat să participe şi România, dacă nu ar fi fost descalificată, a avut loc joi seară, şi a decis următorii zece concurenţi calificaţi pentru finala din 14 mai, fără prezenţa Republicii Moldova printre calificaţi.

3982 afișări
Imaginea articolului Eurovision 2016 – Semifinala a II-a – Lista cu ultimele 10 melodii calificate în finală - VIDEO

Eurovision 2016 – Semifinala a II-a – Cea de-a doua listă cu cele 10 melodii calificate în finală - VIDEO

Aşa cum a anunţat şi eurovision.tv, următoarele zece ţări calificate pentri a cânta în seara finalei Eurovision sunt Letonia (Justs – "Heartbeat"), Georgia (Nika Kocharov şi Young Georgian – "Lolitaz Midnight Gold"), Bulgaria (Poli Genova – "If Love Was A Crime"), Australia (Dami Im – "Sound Of Silence"), Ucraina (Jamala – "1944"), Serbia (Sanja Vucic ZAA – "Goodbye/ Shelter"), Polonia (Michal Szpak – "Color Of Your Life"), Israel (Hovi Star – "Made Of Stars"), Lituania (Donny Montell – "I've Been Waiting For This Night"), Belgia (Laura Tesoro – "What's The Pressure").

Piesele care s-au calificat pentru etapa următoare au fost decise în urma voturilor telespectatorilor trimise prin SMS, dar şi în urma votului unui juriu de specialitate.

Primele zece ţări calificate pentru finala din 14 mai, în urma primei semifinale, care a avut loc marţi, 10 mai, sunt Azerbaidjan, Rusia, Olanda, Ungaria, Croaţia, Austria, Armenia, Cehia, Cipru şi Malta.

De asemenea, pentru finala Eurovision, au fost calificate din oficiu: Finlanda, Franta, Germania, Italia, Marea Britanie şi Suedia. Astfel, în finală vor intra în competiţie 26 de ţări.

Piesele câştigătoare în urma semifinalei II pot fi ascultate aici:

Justs – "Heartbeat" (Letonia)


 

Nika Kocharov şi Young Georgian – "Lolitaz Midnight Gold" (Georgia)

Poli Genova – "If Love Was A Crime" (Bulgaria)
 

Dami Im – "Sound Of Silence" (Australia)


Jamala – "1944" (Ucraina)

Sanja Vucic ZAA – "Goodbye/ Shelter" (Serbia)

Michal Szpak – "Color Of Your Life" (Polonia)


Hovi Star – "Made Of Stars" (Israel)
 

Donny Montell – "I've Been Waiting For This Night" (Lituania)
 

Laura Tesoro – "What's The Pressure" (Belgia)
 

Iar toate cele 18 cântece care s-au auzit pe scena semifinalei II, pot fi ascultate într-un playlist publicat pe canalul oficial de Youtube al Eurovision Song Contest 

A doua semifinală a Concursul cântecului european (Eurovision Song Contest 2016), a avut loc joi seară, 12 mai, la Stockholm.

În această semifinală România ar fi urmat să fie reprezentată de Ovidiu Anton, cu piesa "Moment of Silence", însă, în acest an, Televiziunii Române i s-a retras dreptul de a difuza competiţia şi de a participa la concurs, fiind demarate procedurile de retragere a TVR de la serviciile EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune) din cauza datoriilor acumulate încă din 2007, potrivit anunţului EBU din 22 aprilie, publicat pe site-ul oficial.

Situaţia este fără precedent în istoria EBU, TVR fiind prima televiziune care ar urma să fie exclusă din asociaţie. De asemenea, este prima oară când o ţară este exclusă din concursul Eurovision. Televiziunea Română participă la competiţia europeană din anul 1993.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion şi Johnny Logan.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici