Eva Braun, soţia liderului nazist Adolf Hitler, cu faţa înnegrită şi în costum bărbătesc

Eva Braun, pozând cu faţa înnegrită şi în costum bărbătesc, apare într-un set de fotografii inedite provenind dintr-un album privat al soţiei liderului nazist Adolf Hitler, ce a fost descoperit recent în National Archives din Washington, informează dailymail.co.uk.

379 afișări
Imaginea articolului Eva Braun, soţia liderului nazist Adolf Hitler, cu faţa înnegrită şi în costum bărbătesc

Eva Braun, soţia liderului nazist Adolf Hitler, cu faţa înnegrită şi în costum bărbătesc (Imagine: Daily Mail)

Acest album oferă o retrospectivă fascinantă asupra vieţii celei care a fost partenera de viaţă a lui Hitler. Într-una dintre fotografii, Eva Braun apare cu faţa înnegrită şi poartă un costum bărbătesc.

Pe spatele ei apare textul "Me As Al Jolson" (Eu imitându-l pe Al Jolson). Fotografia a fost realizată în Munchen, în 1937, şi o arată pe Eva Braun imitându-l pe Al Jolson, actorul din filmul "The Jazz Singer", considerat primul lungmetraj sonor, lansat în anul 1927.

Fotografiile prezintă o personalitatea rebelă a amantei lui Hitler, care a fost surprinsă de aparatele de fotografiat în timp ce fuma şi făcea plajă complet goală.

Albumul de fotografii prezintă în acelaşi timp şi relaţia tot mai strânsă a Evei Braun cu Hitler şi modul în care ea a fost acceptată în sânul partidului nazist.

Eva Braun s-a născut în 1912 şi a urmat cursurile mănăstirii Beilngries din localitatea cu acelaşi nume, aflată la circa 100 de kilometri la nord de Munchen, unde locuia familia ei. Se spune că Eva era o elevă cu performanţe şcolare medii, dar care avea anumite aptitudini sportive.

Eva Braun a avut două surori. Cea mare dintre surorile Braun, Ilse, cu trei ani mai mare decât Eva, a lucrat pentru chirurgul evreu Martin Levy Marx şi a avut o relaţie cu acesta, până când medicul a emigrat în Statele Unite, în 1938. Ilse a decedat în 1979.

Sora cea mică, Margarethe ("Gretl"), care s-a născut în 1915, a însoţit-o pe Eva la petrecerile organizate de liderii nazişti şi s-a căsătorit cu ofiţerul SS Hans Fegelein în iunie 1944.

Eva Braun l-a cunoscut pe Hitler la Munchen, în anul 1929, prin intermediul fotografului Heinrich Hoffmann. În vârstă de 17 ani, Eva lucra pe atunci pentru Hoffman, fotograful personal al lui Hitler. Peste doi ani, Eva şi Hitler au devenit un cuplu.

Până în 1936, Eva devenise stăpâna reşedinţei lui Hitler din Berghof, din apropiere de Berchtesgaden, unde a dus o viaţă comodă şi luxoasă pe durata celui de-Al Doilea Război Mondial. Existenţa ei a fost însă ţinută departe de ochii publicului german.

Fotografiile din această colecţie provin din albumul privat al Evei Braun, ce a fost confiscat de armata americană în 1945 şi inclus apoi în National Archives, unde a rămas până în zilele noastre.

Cel care le-a descoperit a fost Reinhard Schultz, curatorul Arhivelor Naţionale americane, care dorea să organizeze o expoziţie despre Heinrich Hoffman, fotograful lui Hitler.

În ciuda relaţiei ei cu liderul nazist, fotografiile dezvăluie o femeie tânără care adoră să se gătească şi să se comporte ca un clovn în faţa aparatului de fotografiat. Eva pare să se simtă la fel de în largul ei când petrece cu prietenii, dar şi atunci când o face cu liderii partidului nazist sau când se relaxează alături de câinii ei.

Eva începuse să adore filmele americane, mai ales "Pe aripile vântului". În ciuda dezacordului lui Hitler, Eva era şi o fumătoare pasionată, dedându-se acestei "pasiuni" de multe ori atunci când Hitler nu era prin preajmă. Nici faptul că el nu a fost încântat atunci când a aflat că ea făcea plajă goală nu a împiedicat-o însă să continue să facă acest lucru.

Eva a dovedit anumite calităţi atletice în şcoală, iar acestea au însoţit-o şi în tinereţe, când a fost fotografiată făcând podul, în costum de baie, pe malul unui lac din apropiere de Munchen.

Eva Braun a rămas alături de Hitler pe parcursul războiului, iar cei doi s-au căsătorit pe 29 aprilie 1945, în zilele când Al Treilea Reich se prăbuşea, cu doar 40 de ore înainte de a fi găsiţi morţi, după ce s-au sinucis în timp ce Armata Roşie cucerea Berlinul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici