Evenimentul "România - O călătorie regală 2013", organizat între 9-12 septembrie, de Familia Regală

Palatul Elisabeta va găzdui, în perioada 9 - 12 septembrie, evenimentul "România - O călătorie regală 2013", organizat de Familia Regală a României, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX de biroul de presă al Regelui Mihai.

288 afișări
Imaginea articolului Evenimentul "România - O călătorie regală 2013", organizat între 9-12 septembrie, de Familia Regală

Evenimentul "România - O călătorie regală 2013", organizat între 9-12 septembrie, de Familia Regală (imagine: Mediafax Foto)

La seria de evenimente publice vor participa principesa moştenitoare Margareta, principele Radu, principesa Elena, principele Nicolae, Alexander Phillips Nixon şi Elisabeta, fiica principesei Elena.

Manifestarea va reuni 23 de personalităţi din Marea Britanie, Franţa, Australia, Statele Unite ale Americii şi Elveţia, dar şi o serie de personalităţi din viaţa publică românească.

Potrivit comunicatului, evenimentul "România, o călătorie regală" va purta paşii invitaţilor străini şi români în Bucureşti, la Sinaia şi la Alba Iulia. Invitaţii vor participa la un concert de gală la Sala de Muzică a Castelului Peleş, susţinut de Camerata Regală. Ei vor lua parte la o serie de ceremonii în Holul de Onoare şi Sala Florentina a castelului, precum şi la un dineu oficial la Bastion. Totodată, participanţii vor vizita obiective istorice şi culturale din Capitală şi din Alba Iulia.

"România, o călătorie regală" este un proiect anual realizat de Casa Regală a României începând din anul 2004. Proiectul reia iniţiativa Regelui Carol I şi a Reginei Elisabeta, numită "Croazieră regală pe Dunăre", pe care primii suverani ai României au inaugurat-o în ultimul sfert al secolului al XIX-lea. "Atunci, ca şi acum, Casa Regală dorea promovarea în Europa şi în lume a celor mai importante virtuţi şi interese ale Statului roman, insuficient cunoscute", se spune în comunicat.

Potrivit sursei citate, în cele nouă ediţii precedente, "România, o călătorie regală" a reunit câteva sute de personalităţi de pe toate continentele, reprezentând mediul politic, economic, militar şi cultural, precum şi presa. Scopul a fost acela de a prezenta personalităţilor influente ale lumii România de astăzi, realităţile şi perspectivele ei, potenţialul ei natural şi uman, respectând tradiţia şi ospitalitatea românească şi înfăţişându-le la un standard de excelenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici