Ewan McGregor apare într-un spot TV realizat de UNICEF pentru copiii africani

Actorul scoţian Ewan McGregor a acceptat să apară într-o spot televizat, realizat de UNICEF, în care îi îndeamnă pe britanici să doneze bani pentru a-i ajuta pe copiii din ţările est-africane, puternic afectate de secetă, informează contactmusic.com.

141 afișări
Imaginea articolului Ewan McGregor apare într-un spot TV realizat de UNICEF pentru copiii africani

Ewan McGregor apare într-un spot TV realizat de UNICEF pentru copiii africani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Starul din "Transpotting", care este de mulţi ani ambasador pentru UNICEF, descrie în acest spot TV condiţiile dificile de trai din regiunea est-africană, explicând într-un apel emoţionant faptul că locuitorii din acele ţări suferă de foame, din cauza secetei.

Actorul îi îndeamnă pe britanici să doneze bani pentru această cauză, spunând că este nevoie de aproape 32 de milioane de dolari pentru a transporta alimente în regiune.

"Într-o singură tabără de refugiaţi din Kenya trăiesc aproape 500.000 de oameni care au nevoie urgentă de alimente, apă şi servicii de sănătate primare. Situaţia devine în regiune din ce în ce mai critică. Ameninţarea morţii prin înfometare este foarte reală. Câteva kilograme de alimente nu înseamnă mare lucru aici, în Marea Britanie, însă pentru un copil din estul Africii ele pot să însemne diferenţa dintre viaţă şi moarte", a declarat actorul.

Spotul va fi difuzat pe micile ecrane din Marea Britanie începând de miercuri.

Ewan McGregor, care a devenit celebru cu roluri precum cel din "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate", a mai jucat în thrillerul erotic "Deception", dar şi în "Omul care se holba la capre", alături de George Clooney. A fost nominalizat la Globul de Aur pentru rolul din "Moulin Rouge", pentru care a primit un premiu al Academiei de Film Europene (EFA). Un alt premiu EFA i-a fost acordat pentru rolul din filmul "Marioneta/ Ghost Writer", de Roman Polanski.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici