Expoziţie a rochiilor purtate de Marilyn Monroe

Câteva dintre celebrele rochii purtate de actriţa Marilyn Monroe pot fi văzute, pentru prima dată în ultimii 40 de ani, în cadrul unei expoziţii deschise până pe 7 octombrie, la Hilton Brighton Metropole Hotel, în Brighton, Marea Britanie, informează sky.com.

3 afișări
Imaginea articolului Expoziţie a rochiilor purtate de Marilyn Monroe

Expoziţie a rochiilor purtate de Marilyn Monroe

Printre celebrele costume se numără rochia albă purtată de Marilyn Monroe în filmul "Şapte ani de căsnicie" (1956), în scena în care partea de jos a ţinutei zboară după ce a fost lovită de un curent de aer provenit de la o gură de aerisire de la metrou.

Expoziţia mai include câteva dintre rochiile, schiţele şi tiparele ţinutelor create pentru divă de designerul William Travilla, câştigător al unui premiu Oscar pentru costumele din filmul "Aventurile lui Don Juan", în 1949. Ţinutele create de acesta pentru Monroe sunt cunoscute sub numele "Colecţia pierdută" pentru că designerul le-a păstrat ascunse sub cheie într-unul din apartamentele lui personale. După moartea creatorului de modă, în 1990, colecţia a revenit partenerului de afaceri al acestuia, Bill Sarris.

Alături de aceste ţinute va mai fi expusă rochia din lamé auriu pe care actriţa a purtat-o într-o scenă din filmul "Domnii preferă blondele" (1953) şi la ceremonia la care a primit premiul pentru cel mai strălucitor debut al Americii, în 1952.

Fanii lui Monroe vor putea vedea şi rochia roz pe care actriţa a purtat-o în filmul "Domnii preferă blondele", în scena în care aceasta interpretează melodia "Diamonds Are A Girl's Best Friend".

Expoziţia a fost organizată în beneficiul unor organizaţii care se ocupă de pacienţii cu maladia Alzheimer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici