Expoziţie inedită la Londra: rochii şi costume din filme hollywoodiene celebre

O serie de rochii şi costume purtate de actriţe şi actori legendari în filme hollywoodiene de renume va fi prezentată într-o expoziţie care va fi vernisată la Victoria and Albert Museum din Londra, în toamna acestui an.

252 afișări
Imaginea articolului Expoziţie inedită la Londra: rochii şi costume din filme hollywoodiene celebre

Expoziţie inedită la Londra, rochii şi costume din filme hollywoodiene celebre prezente în capitala engleză (Imagine:Victoria and Albert Museum)

De la celebra rochie neagră purtată de Audrey Hepburn în filmul "Mic dejun la Tiffany/ Breakfast at Tiffany's" la uniforma cadrilată purtată de Judy Garland în pelicula "Vrăjitorul din Oz/ The Wizard of Oz" - unele dintre rochiile create la Hollywood au devenit la fel de celebre ca actriţele care le-au purtat, scrie dailymail.co.uk..

Iubitorii filmului vor avea posibilitatea de a admira aceste costume de aproape, întrucât o colecţie ce include cele mai faimoase creaţii vestimentare realizate într-un secol de cinema va fi prezentată la Victoria and Albert Museum din Londra, în această toamnă.

Pe lângă alte ţinute, această colecţie va include rochia albă purtată de Sharon Stone în celebra scenă din filmul "Basic Instinct".

Printre alte creaţii vestimentare intrate în legendă, ce vor fi prezentate la renumitul muzeu din cartierul Kensington din partea de vest a capitalei londoneze, se află rochia albă de cocktail purtată de Marilyn Monroe în filmul "Unora le place jazz-ul/ Some Like It Hot", dar şi taioarele clasice purtate de Meryl Streep în timpul filmărilor pentru "Doamna de fier/ The Iron Lady", în care actriţa americană a interpretat rolul fostului premier britanic Margaret Thatcher.

Bărbaţii nu vor fi nici ei trecuţi cu vederea, întrucât expoziţia va prezenta şi câteva costume masculine. Printre acestea se află costumul purtat de Christian Bale în filmul "Cavalerul negru: Legenda renaşte/ The Dark Knight Rises", lansat în acest an, dar şi uniforma Casei Cercetaşilor (Gryffindor) purtată de Daniel Radcliffe la şcoala de magie Hogwarts în filmele din seria "Harry Potter".

Expoziţia va include creaţii vestimentare ce au putut fi admirate şi în alte filme celebre, precum "Fight Club - Sala de lupte", "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute/ Indiana Jones: Raiders of the Lost Ark", "Familia Addams/ The Addams Family", "Ultimul împărat/ The Last Emperor", "Brokeback Mountain - O iubire secretă", "Cleopatra", "Ben-Hur", "Adevăratul curaj/ True Grit", "Războiul stelelor/ Star Wars", "Cine vrea pielea lui Roger Rabit/ Who Framed Roger Rabbit" şi "Avatar".

Expoziţia va fi găzduită de Victoria & Albert Museum din Londra în perioada 20 octombrie - 27 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici