Expunerea la pesticide poate dubla riscul de astm

Expunerea la pesticide, de tipul celor utilizate în agricultură sau pentru plantele de interior, poate dubla riscul de a dezvolta astm, potrivit unui studiu american prezentat la congresul anual al Societăţii europene de boli respiratorii care a avut loc la Stockholm, informează thisislondon.co.uk.

3 afișări
Imaginea articolului Expunerea la pesticide poate dubla riscul de astm

Expunerea la pesticide poate dubla riscul de astm

În primul studiu de acest tip, cercetătorii au descoperit că adulţii care vin în contact cu pesticidele prezintă riscuri mari de a dezvolta boli respiratorii.

Studii anterioare au scos la iveală faptul că astmul este provocat de fumatul pasiv, dieta alimentară dezechilibrată şi obezitate. În plus, cercetătorii au descoperit că gazele de eşapament şi fumatul înrăutăţesc simptomele astmului.

Rezultatele noului studiu, la care au participat 20.000 de fermieri americani, ridică şi mai multe întrebări asupra impactului pesticidelor asupra alimentelor. Specialiştii au luat în calcul şi factorii care favorizează apariţia astmului, precum vârsta, greutatea şi dependenţa de fumat.

Săptămâna trecută, un raport oficial publicat în Marea Britanie a indicat faptul că 2% din hrana comercializată în această ţară conţine niveluri de pesticide peste limita maximă admisă. Urme de pesticide au fost descoperite într-o treime dintre produsele comercializate, precum fructe, legume, carne şi lapte.

În prezent, 5 milioane de britanici suferă de astm şi numărul bolnavilor cu această afecţiune ar putea creşte. Boala afectează 10% dintre copiii din Marea Britanie.

Noul studiu a scos la iveală faptul că fermierii sunt cei mai expuşi riscului de a dezvolta astm. În timpul studiului, 452 de fermieri cu vârsta medie de 30 de ani au dezvoltat astm. Fermierii care utilizează în jur de 16 spray-uri cu pesticide sunt supuşi unui risc maxim.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici