Facebook va permite păstrarea "in memoriam" a profilurilor utilizatorilor decedaţi

Facebook a anunţat că le va oferi prietenilor şi membrilor familiei opţiunea de a păstra "in memoriam" profilurile online ale persoanelor decedate, informează BBC News Online.

556 afișări
Imaginea articolului Facebook va permite păstrarea "in memoriam" a profilurilor utilizatorilor decedaţi

Facebook va permite păstrarea "in memoriam" a profilurilor utilizatorilor decedaţi

Decizia Facebook a fost luată după ce au existat mai multe cazuri în care membrii reţelei de socializare au primit informaţii actualizate despre prietenii lor decedaţi.

După ce Facebook va primi informaţii referitoare la decesul unui utilizator al reţelei de socializare, va înlătura din profil informaţiile sensibile cum ar fi actualizările de status şi contactele.

În momentul în care raportează un deces, utilizatorii trebuie să ofere o dovadă clară în acest sens, prin prezentarea unui necrolog sau a unui anunţ de presă.

"Atunci când cineva pleacă dintre noi, nu trebuie să dispară şi din memoria noastră sau din reţeaua noastră de socializare", a scris Max Kelly, director de securitate al Facebook, pe blogul oficial al reţelei de socializare.

"Pentru a reflecta realitatea, am creat ideea de profil «in memoriam» ca loc în care oamenii pot să păstreze vie amintirea unei persoane care a murit", a spus el.

Conturile "in memoriam" vor avea setări speciale de protecţie a datelor personale, astfel încât numai prietenii confirmaţi pot vizualiza sau găsi prin căutare profilul respectiv.

Informaţiile de contact şi posibilitatea de actualizare a statusului vor fi înlăturate, iar persoana decedată nu va mai apărea în noul serviciul "Suggestions", destinat să reamintească utilizatorilor "să acţioneze în ceea ce-i priveşte pe prietenii lor care au nevoie de ajutor pe Facebook". Au existat, însă, câteva cazuri în care serviciul respectiv le-a atras atenţia utilizatorilor să acţioneze în ceea ce priveşte prietenii sau rudele decedate.

"Înţelegem cât de dificil poate fi pentru cineva să i se reamintească de oameni care nu mai sunt printre noi, motiv pentru care este important ca, atunci când cineva moare, prietenii şi familia să contacteze Facebook şi să ceară ca profilul să fie transformat în unul «in memoriam»", a precizat Kelly.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici