Familia lui Michael Jackson, divizată în ceea ce priveşte funeraliile starului

Familia lui Michael Jackson este divizată în ceea ce priveşte funeraliile starului, a dezvăluit un apropiat al acestuia, Tohme Tohme, managerul neoficial al starului, citat de Mail on Sunday, în ediţia electronică.

609 afișări
Imaginea articolului Familia lui Michael Jackson, divizată în ceea ce priveşte funeraliile starului

Michael Jackson şi mama sa, Katherine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel, Tohme Tohme, a declarat că fraţii şi tatăl vedetei vroiau construirea unui altar în memoria acestuia la Ferma Neverland, idee căreia i s-au opus mama şi surorile lui.

Pe de altă parte, potrivit aceleiaşi surse, fraţii care i-au fost alături lui Michael în cadrul Jackson Five ar fi dorit o ceremonie de înmormântare în cadrul căreia trupul neînsufleţit al starului să poată fi văzut şi însoţit de un cortegiu pe străzi, în mod similar ceremoniei cântăreţului soul James Brown sau a celei organizate la moartea Prinţesei Diana. În acest sens, ei au comandat şi un sicriu placat cu aur şi căptuşit cu catifea. Aceste planuri s-au lovit însă de opoziţia mamei, Katherine, în vârstă de 79 de ani, care a considerat că o ceremonie cu sicriul deschis ar fi macabră şi dăunătoare pentru cei trei copii ai vedetei, cărora le este tutore legal temporar.

"Familia este extrem de divizată în ceea ce priveşte ceremonia. Pe de o parte sunt fraţii, care vor cu toţii să performeze şi să transforme ceremonia într-o extravaganţă a showbiz-ului, în timp ce, de cealaltă parte, se află Katherine, care este o femeie extrem de religioasă şi care este decisă să nu lase înmormântarea să se transforme într-un circ", a declarat un prieten al familiei, citat de Mail On Sunday.

La rândul lui, Tohme Tohme a recunoscut că i-a sprijinit pe fraţii lui Michael - Jackie (58 de ani), Tito (55 de ani), Jermaine (54 de ani) şi Marlon (52 de ani) – în cadrul disputei, care însă a fost câştigată de Katherine şi surorile lui Michael, LaToya (53 de ani) şi Janet (43 de ani).

"Fraţii lui doreau ca locul de veci al lui Michael să fie la Neverland, însă restul familiei nu l-a vrut acolo, din motive pe care nu le cunosc", a spus el. "Am încercat, alături de câţiva membri ai familiei, să pledez pentru Neverland ca loc de veci şi pentru transformarea sa într-un loc deosebit. Cred că Michael Jackson ar fi meritat să se odihnească la Neverland. Este Regele Pop-ului şi cred că nu va mai apărea nimeni ca el cât vom trăi", a adăugat managerul starului.

Potrivit Mail On Sunday, Katherine l-ar fi informat pe managerul care s-a ocupat o perioadă de timp îndelungată de cariera lui Michael, Frank DiLeo, că ea este singura care va lua deciziile finale asupra tuturor aspectelor ceremoniei de marţi.

"Fraţii vroiau ca trupul lui Michael să fie purtat pe străzi astfel încât fanii să se poată alinia şi arunca flori, aşa cum au făcut cu Prinţesa Diana, însă Katherine s-a opus. Ea este cea care pune accentul pe elementul spiritual al ceremoniei. Dacă planurile fraţilor ar fi reuşit, ar fi fost cea mai importantă performanţă pentru Jackson Five", i-a spus DiLeo unui prieten.

Astfel, potrivit informaţiilor Mail On Sunday, trupul neînsufleţit al lui Michael se va afla într-un sicriu închis care cel mai probabil va fi depus la Staples Center din Los Angeles în timpul ceremoniei de marţi. Una dintre mănuşile starului şi pălăria sa ar putea fi plasate pe sicriu.

Până marţi, mama lui Jackson trebuie să ia şi o decizie în ceea ce priveşte prezenţa copiilor acestuia la ceremonie. Surse care cunosc situaţia susţin că, în cazul în care vor fi prezenţi, copiii nu vor purta măşti.

Ceremonia de marţi, organizată în memoria lui Michael Jackson, va fi retransmisă gratuit pe TV şi online şi se estimează că va fi urmărită de peste un miliard de persoane din întreaga lume

Randy Phillips, Chief Executive AEG Live, a declarat că se aşteaptă ca funeraliile să aibă loc într-o atmosferă plină de respect. "Marţi nu va avea loc un show, ci o ceremonie. Vrem să existe atitudinea potrivită. Va fi o celebrare a vieţii lui Michael, dar nu un circ. Michael era mai tradiţionalist decât ştiau oamenii şi încercăm, din acest motiv, să păstrăm o notă de respect . Va fi frumos", a spus el

Diana Ross şi Elizabeth Taylor şi-au confirmat deja prezenţa la ceremonie, unde vor susţine scurte discursuri în memoria lui Michael.

Ceremonia va include elemente care urmau să facă parte din show-ul programat să aibă loc la O2 din Londra. Este posibil ca dansatorii şi muzicienii să evolueze în faţa unui ecran de dimensiuni mari pe care va rula un montaj cu imagini din timpul vieţii lui Michael.

Coreograful unor numeroase celebrităţi Kenny Ortega - care a produs hit-uri precum "Dirty Dancing", videoclipul "Material Girl" al Madonnei sau filmele seriei "High School Musical" – se ocupă de organizarea ceremoniei, alături de Ken Ehrlich, producător care a obţinut numeroase premii Emmy şi Grammy.

Potrivit Mail On Sunday, corpul neînsufleţit al lui Michael Jackson se află în interiorul unei capele mortuare sigilate de la cimitirul Forest Lawn, aflat la distanţă redusă de Staples Centre.

Deşi se îndoieşte că trupul starului va fi depus la Staples Centre pe perioada ceremoniei, Phillips a declarat că, totuşi, se iau în calcul mijloacele logistice necesare pentru transportarea sa.

"Se intenţionează ca stiliştii să se ocupe de corpul lui Michael în interiorul capelei marţi dimineaţă. Căutăm o modalitate pentru ca familia să îşi poată lua rămas bun de la el în particular, cu sicriul deschis. Katherine a spus că vrea să plaseze o amintire din partea fiecărui copil în interiorul sicriului (....), precum şi scrisori de la copii şi o fotografie a acestora împreună cu tatăl lor", a precizat, pentru Mail On Sunday, o sursă care şi-a păstrat anonimatul. "Încercăm să găsim o modalitate pentru ca trupul lui Michael Jackson să fie transportat de la capelă în Los Angeles. Acest lucru s-ar putea face cu o maşină a poliţiei sau cu ajutorul unui elicopter. Nimic nu este însă bătut în cuie. Katherine îşi schimbă părerea tot timpul vizavi de necesitatea prezenţei sicriului la ceremonie", a adăugat aceeaşi sursă

Publicaţia britanică menţionează că ultimul machiaj care îi va fi aplicat lui Michael Jackson va fi executat de cea care s-a ocupat de star de mult timp, Karen Faye, aceasta urmând să folosească toate produsele preferate ale vedetei.

Pe de altă parte, Sydney Morning Herald scrie că familia Jackson se teme ca sicriul în care va fi îngropat Michael Jackson să nu fie jefuit, motiv pentru care a cerut ca acesta să fie învelit într-un bloc de beton. În plus, publicaţia australiană menţionează şi că familia vrea ca sicriul să fie îngropat imediat după ceremonie, de teamă că fanii vor încerca să îl deschidă. Spre deosebire de Mail On Sunday, ziarul australian scrie că familia Jackson ar fi ales un loc de odihnă veşnică pentru Michael la Neverland, în apropierea staţiei de tren de unde starul se deplasa zilnic de la locuinţă la grădina sa zoo privată.

Sydney Morning Herald scrie că locul oficial de înmormântare pentru Michael Jackson este Forest Lawn Memorial Park, unde mai au locul de veci staruri precum Marvin Gaye sau Bette Davis.

Potrivit publicaţiei australiene, în cazul în care Jackson va fi îngropat la Neverland, familia acestuia va trebui să facă faţă unei lupte cu localnicii în ceea ce priveşte transformarea fermei într-un loc de pelernaj similar cu Graceland, unde este înmormântat Elvis Presley.

Ediţia electronică a unei alte publicaţii australiene, Herald, menţionează că organizatorii ceremoniei de marţi au primit, pe lângă cele 1,6 milioane de înscrieri în loteria pentru biletele gratuite, şi 13.000 de cereri de acreditare la eveniment din partea instituţiilor de presă. Dintre ziariştii care au solicitat acreditare, doar 3.000 vor putea fi prezenţi la eveniment.

În plus, publicaţiile New York Daily News şi Los Angeles Times au făcut cunoscut faptul că reverendul Al Sharpton cere Serviciilor Poştale americane emiterea unui timbru cu imaginea lui Michael Jackson, pentru a onora astfel memoria starului. Cu toate acestea, ambele publicaţii au precizat şi că un timbru în memoria lui Michael Jackson nu poate apărea mai devreme de cinci ani de la moartea acestuia, potrivit regulamentelor Serviciilor Poştale americane.

În ceea ce priveşte viitoarele evenimente de celebrare a memoriei lui Michael Jackson, New York Post face referire la reunirea fraţilor acestuia pentru o serie de spectacole, în cadrul cărora ar urma să fie utilizate şi circa 100 de ore de imagini video de la repetiţiile starului. Publicaţia menţionează că surorile vedetei, Janet şi La Toya, s-ar putea alătura show-ului de familie, care ar putea avea loc pe 13 iulie, când ar fi trebuit să înceapă seria de concerte a lui Michael de la O2 din Londra.

New York Post menţionează că ideea acestei reunificări a grupului Jackson Five îi aparţine lui Joe Jackson, tatăl lui Michael.

Pe de altă parte, publicaţia britanică News of the World a publicat pe site-ul său un material potrivit căruia Michael Jackson ar putea concerta chiar şi după moarte, prin intermediul unor imagini holografice. Titlul susţine că această ideea ar fi parte a planurilor privind concertele pe care urmează să le susţină Jackson Five.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici