Familia prinţesei Diana a vândut un tablou de Rubens pentru aproape 14 milioane de dolari

Un tablou al pictorului flamand Peter Paul Rubens, scos la licitaţie de familia regretatei prinţese Diana, a fost vândut marţi la licitaţie pentru suma de 9 milioane de lire sterline (13,68 milioane de dolari).

144 afișări
Imaginea articolului Familia prinţesei Diana a vândut un tablou de Rubens pentru aproape 14 milioane de dolari

Familia prinţesei Diana a vândut un tablou de Rubens pentru aproape 14 milioane de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tabloul "A Commander being armed for Battle" a fost pictat în 1613 sau 1614, iar casa Christie's, care l-a vândut în cadrul licitaţiei "Old Masters" organizată la Londra, l-a descris ca fiind unul dintre cele mai importante semnate de Rubens aflate încă pe teritoriul britanic.

O parte dintre criticii de artă susţin că bărbatul cu barbă care apare în tablou este împăratul Carol al V-lea al Franţei, iar casa Christie's evaluase pictura la o sumă cuprinsă între 8 şi 12 milioane de lire sterline (12-18 milioane de dolari).

Tabloul s-a aflat în reşedinţa familiei Althorp timp de mai bine de 200 de ani.

O altă pânză de Rubens, "Masacrul inocenţilor", a fost vândută pentru 49,5 milioane de lire sterline (75,16 milioane de dolari) în timpul unei licitaţii organizate de casa Sotheby's la Londra în 2002, acest tablou deţinând recordul de preţ pentru unul aparţinând marilor maeştri.

La licitaţia de marţi, fratele prinţesei Diana, Earl Spencer, a vândut tabloul "King David", semnat de artistul baroc Il Guercino, pentru 5,2 milioane de lire sterline (7,9 milioane de dolari).

Tablourile incluse în această licitaţie au fost vândute pentru suma totală de 42,3 milioane de lire sterline (64,23 milioane de dolari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici