Fântâna Trevi din Roma a rămas fără apă

Apa care alimenta celebra fântână Trevi din Roma a fost oprită după ce un muncitor din construcţii a stricat o ţeavă veche de 2.000 de ani, au relatat miercuri surse din compania locală de apă, citate de Reuters.

1 afișare

Apa curgea în Roma prin intermediul “Apeductului Virginei” încă din anul 19 î.Hr., însă a secat în mod misterios luna aceasta, stopând alimentarea cu apă la mai multe fântâni, printre care şi opera arhitecturală Trev,i ce datează din perioada Barocului.

O cercetare făcută cu ajutorul unei camere video subacvatice în conducta veche a dus la sursa blocajului – o casă din cartierul Parioli, aflată de cealaltă parte a parcului Villa Borghese, unde muncitorii construiau o parcare auto privată.

Purtătorul de cuvânt al companiei de apă a afirmat că un muncitor a spart ţeava şi apoi a încercat să o căptuşească cu beton, însă, de fapt, a umplut-o cu materialul de construcţii.

"Efectuăm verificări tehnice şi trebuie să recunoaştem că va dura câteva luni pentru a repara conducta”, a spus acesta.

Turiştii aflaţi în vizită la fântâna Trevi nu au observat defecţiunea deoarece faceasta se află în reconstrucţie.

Mai multe fântâni mai mici din Roma au încetat să mai funcţioneze, iarla Trevi va trebui înlocuită apa în curând.

Fântâna Trevi este foarte cunoscută, Anita Ekberg bălăcindu-se în apă în filmul “La Dolce Vita” din anii 1960.

În timp ce compania de apă lucrează la repararea conductei şicere despăgubiri de la muncitor, fântâna va primi apă de la o altă ţeavă mai nouă. “Apeductul lui Paul” aduce apă în Roma de la un lac aflat în nordul oraşului încă din anul 2 d.Hr.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici