FBI a făcut publice sute de pagini din dosarul lui Michael Jackson

FBI a făcut publice, marţi, circa 300 de pagini din dosarul lui Michael Jackson, întocmit în perioada în care acesta era cercetat în urma acuzaţiilor de pedofilie, documente care detaliază rolul jucat de poliţia federală americană în acest caz.

228 afișări
Imaginea articolului FBI a făcut publice sute de pagini din dosarul lui Michael Jackson

FBI a făcut publice sute de pagini din dosarul lui Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Dosarul nu oferă noi informaţii despre cauzele decesului "regelui muzicii pop".

Aceste pagini, publicate la cererea presei americane, prezintă şi o tentativă de extorcare a unui vagabond, care, în 1992, s-a dat drept fiul naşului mafiei new-yorkeze John Gotti şi l-a ameninţat cu moartea pe Michael Jackson. Iniţial, acesta a fost declarat lipsit de discernământ, însă în cele din urmă a pledat vinovat la acuzaţia de trimitere de scrisori de ameninţare şi a fost condamnat la doi ani de închisoare.

Numeroasele pagini arată şi modul în care FBI a participat, între 1993 şi 2003, la anchetele efectuate în urma acuzaţiilor de agresare sexuală a unor minori aduse cântăreţului, care a fost în cele din urmă achitat, în 2005, după un proces controversat.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente. Medicul personal al starului, Conrad Murray, este considerat primul suspect în ancheta asupra morţii acestuia, aflată în plină desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici