Femeile cu buze cărnoase par mai tinere decât sunt în realitate

Femeile cu buze mai pline şi mai ferme par mai tinere decât sunt în realitate, chiar dacă au câteva riduri sau fire albe, potrivit unui studiu citat de BBC.

590 afișări
Imaginea articolului Femeile cu buze cărnoase par mai tinere decât sunt în realitate

Femeile cu buze cărnoase par mai tinere decât sunt în realitate (Imagine: Mediafax Foto)

Buzele mari şi cărnoase pot lua câţiva ani de pe chipul unei femei, chiar dacă aceasta are câteva riduri sau fire albe, după cum a demonstrat echipa de cercetători de la Unilever, după ce a studiat chipurile a 250 de femei, printre care se numărau şi gemene.

Studiul, apărut în publicaţia PLoS One, a arătat că buzele subţiri sunt mai degrabă o trăsătură genetică, decât una determinată de mediul înconjurător.

Cercetătorii au descoperit că există o mare varietate în grosimea buzelor la femeile de peste 60 de ani, de la doar 3 milimetri - de la vârful buzei de sus la capătul celei de jos - la 2,2 centimetri.

În cazul femeilor care arătau mai tinere decât vârsta lor, diferenţa consta în dimensiunea mai mare a buzelor, au declarat experţii.

Buzele îşi ating volumul maxim la începutul vârstei adulte şi pot pierde din volum între vârsta de 30 şi cea de 40 de ani, făcând o persoană să arate mai în vârstă decât este în realitate. Chiar dacă operaţiile estetice şi injecţiile cu botox pot fi eficiente în mărirea volumului buzelor, specialiştii au păreri împărţite cu privire la efectul de întinerire pe care îl pot produce aceste proceduri. Implanturile cu colagen sau silicon pot avea şi efecte adverse dacă operaţia nu decurge normal.

Potrivit lui David Gunn, care a condus echipa de cercetători de la Unilever, femeile în vârstă cu buze subţiri care recurg la implanturi nu au multe de câştigat. "Doar arată ciudat, pentru că acest lucru nu poate contracara efectul produs de o faţă ridată", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici