Fenechiu: Sunt născut pe 4 iulie, dar au greşit certificatul. Sărbătoresc şi pe 3, şi pe 4

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat miercuri că este născut pe 4 iulie, însă îşi sărbătoreşte aniversarea şi pe 3 iulie, data care a fost trecută în certificatul de naştere.

140 afișări
Imaginea articolului Fenechiu: Sunt născut pe 4 iulie, dar au greşit certificatul. Sărbătoresc şi pe 3, şi pe 4

Relu Fenechiu (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"E o chestie încurcată aici. Sunt născut pe 4 iulie, dar au greşit certificatul şi m-au trecut pe 3. Aşa că sărbătoresc şi pe 3, şi pe 4", a spus Fenechiu.

Întrebat ce îşi doreşte de ziua sa, joi, când este şi termenul final în dosarul "Transformatorul", în care este şi el judecat, ministrul a afirmat: "Linişte".

Instanţa supremă a respins la 12 iunie expertizele tehnică şi financiar-contabilă solicitate de avocaţii din acest dosar şi a stabilit ca în 4 iulie să fie prezentate pledoariile finale.

În acest dosar, Fenechiu este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată, fapte comise în perioada în care a fost acţionar sau administrator la firmele SC Fene Grup SA, SC La Rocca SRL Iaşi şi SC Tehnorom SRL Iaşi.

"Cu părere de rău pentru cei care şi-ar fi dorit foarte mult acest lucru, nu am avut nicio clipă în gând, nici acum nu am, şi nici pe viitor, să îmi dau demisia nici din Guvern, nici din Parlament. Mi-am câştigat cu greu aceste poziţii, după mulţi ani de muncă, şi consider că ceea ce am făcut şi ce fac, în calitate de om politic şi de ministru în Cabinetul Ponta sunt lucruri bune şi lucruri pe care ar trebui după părerea mea să vă doriţi să le facă toţi miniştrii", a spus Fenechiu, în debutul unei conferinţe.

Întrebat ce se va întâmpla în cazul unui verdict nefavorabil, ministrul a spus că dacă joi va primi o sentinţă de condamnare "va pleca acasă".

"Deocamdată, la adresa mea sunt nişte acuzaţii ale unui procuror. Ele trebuie confirmate de o instanţă. Dacă sunt confirmate de o instanţă, asta-i viaţa, vine altul", a spus el.

La finalul conferinţei, Fenechiu a ciocnit un pahar de şampanie cu jurnaliştii prezenţi, cu ocazia aniversării zilei de naştere.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că nu exclude să preia ca interimar conducerea Ministerului Transporturilor în cazul în care Fenechiu va fi condamnat de instanţă, la termenul de pronunţare programat pentru joi, dar a precizat că ar regreta dacă Fenechiu ar fi înlocuit.

Atât Ponta, cât şi preşedintele PNL, Crin Antonescu, au afirmat de mai multe ori că speră ca pe 4 iulie Fenechiu să fie declarat nevinovat, dar că acesta va fi înlocuit din postul de ministru dacă judecătorii vor emite o decizie de condamnare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici