Festival Internaţional de Film, la Iaşi

Asociaţia Română de Film Independent – ARFI şi Primăria Municipiului Iaşi organizează, în perioada 25 septembrie - 3 octombrie, prima ediţie a IIFF – Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi, preşedintele festivalului fiind regizorul, scenaristul şi producătorul Ciprian Alexandrescu.

30 afișări
Imaginea articolului Festival Internaţional de Film, la Iaşi

Festival Internaţional de Film, la Iaşi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Festivalul Internaţional de Film de la Iaşi va fi "un eveniment anual major cu o viziune proaspătă, neconvenţională şi o atmosferă efervescentă".

Festivalul va fi structurat pe mai multe secţiuni:

Competiţie - lungmetraj, scurtmetraj, documentar şi animaţie, avanpremiere - filme prezentate în premieră naţională,

ALT-FEL - secţiune de filme experimentale, realizate de cine-amatori,

Made In... - filme din două ţări (în fiecare an România şi încă o ţară invitată),

Retro-Spective - prezentarea unei personalităţi din cinema şi a filmelor sale,

CineLABS - ateliere de regie, imagine şi scenaristică începute cu 3-4 luni înainte de Festival şi care au ca finalitate realizarea a trei scurtmetraje care vor fi prezentate în cadrul evenimentului,

MediaDesk şi CineCORT – filme în aer liber.

De asemenea, în aprilie va demara programul CineFAN, care este conceput ca un proiect educaţional de cultură cinematografică în cadrul Festivalului IIFF, cu o componentă locală, în Iaşi, şi una naţională.

Programul îşi propune să reobişnuiască publicul tânăr cu filmele româneşti, mesajul lui fiind "Din Dragoste de Cinema". CineFAN se va derula în perioada 1 aprilie - 1 iulie, iar filmele realizate în cadrul lui vor rula (în urma unei preselecţii) în Secţiunea ALT-FEL din cadrul IIFF.

Programul CineFAN este dedicat cineamatorilor, obiectivul lui fiind cel de a forma şi de a readuce publicul în sălile de cinema cu ajutorul unor evenimente care să găzduiască atât filme foarte bune, cât şi invitaţi interesanţi, care să "explice" paşii naşterii unui film, a unei poveşti.

Iubitorii de film, cinefilii din Iaşi direct, iar cei din ţară indirect, pe internet, se vor întâlni cu tinerii regizori români şi vor descoperi magia filmului, dar vor participa şi în ateliere de creaţie de film, unde vor realiza scurtmetraje.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici