Festivalul Anim'est a dat startul perioadei de înscrieri

Înscrierile pentru cea de-a treia ediţie a Festivalului Internaţional de Animaţie Anim'est, care va avea loc între 3 şi 12 octombrie, la Bucureşti, au început luni, concurenţii putând să-şi înscrie producţiile în competiţie până pe 20 iulie, transmit organizatorii, Asociaţia Estenest.

47 afișări
Imaginea articolului Festivalul Anim'est a dat startul perioadei de înscrieri

Festivalul Anim'est a dat startul perioadei de înscrieri (Imagine: animest.ro)

Cea de-a treia ediţie a Anim'est, singurul festival de animaţie din România, va avea ca element de noutate un număr mai mare de proiecţii neconvenţionale.

În compeţia Anim'est se pot înscrie, până pe 20 iulie, scurtmetraje, lungmetraje, videoclipuri şi clipuri publicitare, precum şi filme studenţeşti, fără taxă de înscriere. Secţiunile oficiale ale competiţiei Anim'est sunt: Film de scurtmetraj, Film de lungmetraj, Videoclip şi spot publicitar, Film creat de studenţi şi o secţiune Mozaic, ce conţine filme în retrospectivă şi omagiu.

Toate filmele vor fi proiectate cel puţin de trei ori în timpul festivalului.

În 2008, filmele alese pentru diferitele secţiuni ale competiţiei oficiale vor fi apreciate de un juriu desemnat de către comitetul de organizare a festivalului, care va acorda premiul juriului sau Trofeul Anim'est, în valoare de 1.500 de euro, şi premii pentru cel mai bun film de scurtmetraj, cel mai bun film de lungmetraj, cel mai bun film realizat de studenţi, cel mai bun videoclip/spot publicitar şi cel mai bun film românesc de scurtmetraj. De asemenea, se va acorda un premiu din partea publicului.

Anul trecut, Trofeul Anim'est a fost acordat scurtmetrajului indian "Painted rainbow/ Curcubeul imprimat", realizat de Gitanjali Rao.

Ediţia 2007 a Anim'est s-a desfăşurat în perioada 5-14 octombrie şi a avut în program 47 de scurtmetraje, 33 de scurtmetraje ale animatorilor studenţi, 25 de animaţii româneşti, 17 videoclipuri şi şapte clipuri de advertising.

În 2006, prima ediţie a Anim'est a fost o încercare de a testa gustul publicului. A fost o revenire, prima după decenii, a animaţiei într-un festival din România. Peste 4.000 de spectatori au vizionat filmele prezentate în septembrie 2006, conform organizatorilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici