Festivalul Rock the City: Echipamente aduse cu 30 de camioane şi scenă de 150 de tone

Echipamentele trupelor care vor participa la festivalul Rock The City, în perioada 27 - 28 iulie, sunt aduse la Bucureşti cu 30 de camioane, nouă dintre acestea aparţinând celor de la Rammstein, iar artiştii vor cânta pe o scenă de 150 de tone, înaltă de 20 de metri, informează organizatorii.

311 afișări
Imaginea articolului Festivalul Rock the City: Echipamente aduse cu 30 de camioane şi scenă de 150 de tone

Festivalul Rock the City: Echipamente aduse cu 30 de camioane şi scenă de 150 de tone (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Pregătirile pentgru festivalul Rock the City 2013 au început de duminică, la Romexpo, unde echipa de producţie a evenimentului lucrează la foc continuu până când scena va aparţine trupelor Rammstein, Bullet for My Valentine, Trivium, Enslaved şi Heaven Shall Burn.

Această imensă desfăşurare de forţe va avea loc pe o scenă de 20 metri înalţime, una dintre cele mai mari structuri de acest gen din lume. Suprafaţa totală a scenei este de 1.500 mp, greutatea ei fiind de peste 150 de tone. Construcţia scenei va dura nu mai puţin de patru zile şi va fi realizată de o echipă formată atât din tehnicieni români, dar şi de peste hotare.

Sistemul de sonorizare este unul dintre cele mai moderne existente pe piaţă, compus din peste 100 de difuzoare de mare putere, care vor zgudui Romexpo în cele două zile de festival. Luminile vor fi configurate diferit, în funcţie de nevoile fiecărei trupe, culminând cu un spectacol de lumini grandios, la concertul Rammstein. Acelaşi concert va însemna şi un show pirotehnic care va lăsa publicul fără răsuflare.

Cei de la Rammstein sunt faimoşi pentru utilizarea focului în spectacole, iar solistul vocal Till Lindemann este pirotehnician autorizat. Pe scena de la Bucureşti, el va fi cuprins în întregime de flăcări în mai multe momente din concert.

În ceea ce priveşte recuzita scenică a celor de la Rammstein, montarea acestora va începe imediat după încheierea primei zile de festival şi va dura până în ziua următoare, fiind asigurată de cei 70 de tehnicieni ai trupei. Echipa de producţie a festivalului este formată, în total, din peste 500 de persoane, care vor asambla scena, vor monta sistemele de sonorizare şi lumini, precum şi efectele pirotehnice.

Rock The City 2013 are loc în zilele de 27 şi 28 iulie, în Complexul Romexpo din Capitală. Prima trupă din programul zilei de sâmbătă, 27 iulie, este Goodbye to Gravity, din România, o formaţie cu experienţă îndelungată pe scenele din ţară, dar şi din străinătate. Seara va continua cu Boon, trupă austriacă de metal şi hardrock punk, care a fost prezentă şi la ediţia din 2011 a festivalului. În programul serii va urma Rezident Ex, un grup format exclusiv din muzicieni de top din România, Germania, Franţa şi Australia, care îl readuce pe scenă pe Kempes, fostul solist al formaţiei Cargo.

Tot în prima zi a festivalului, pe scenă vor urca norvegienii de la Enslaved, trupă care la cererea iubitorilor de progressive black metal a devenit co-headliner al serii şi astfel va putea oferi un recital mai lung.

Prima zi a festivalului Rock The City 2013 se va încheia cu recitalul trupei germane Heaven Shall Burn, prezentă şi la ediţia de anul trecut şi care a fost foarte apreciată de publicul român.

A doua zi a festivalului Rock The City 2013 va debuta cu Psychogod, o trupă din România, cu un sound metal agresiv, dar în acelaşi timp modern, care îmbină stiluri ca hardcore, death şi black metal sau industrial. Urmează apoi White Walls, o trupă de progressive metal din Constanţa, care şi-a construit o reputaţie bună pe piaţa de rock din România, în urma LP-ului de debut intitulat "Mad Man Circus", dar şi a prestaţiei sale live.

Seara va continua cu Trivium, formaţie de heavy metal din Orlando, Florida (SUA), câştigătoare a premiului Best Live Band oferit de revista Metal Hammer. Va urma Bullet For My Valentine, cea mai spectaculoasă trupă metalcore din lume, prezentă în premieră la Bucureşti.

După galezi, va fi rândul headlinerilor festivalului, Rammstein, să urce pe scenă pentru a prezenta un show incendiar din toate punctele de vedere.

Biletele pentru Rock The City 2013 se distribuie exclusiv prin Reţeaua Eventim - magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi Cărtureşti şi online pe eventim.ro.

Rock The City 2013 este organizat de Marcel Avram şi East European Events, în colaborare cu D&D East Entertainment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici