Fiica actriţei Joan Rivers vrea să îl dea în judecată pe medicul care a operat-o pe mama ei

Melissa Rivers, fiica actriţei Joan Rivers, intenţionează să o dea în judecată pe Gwen Korovin, medicul despre care presa americană afirmă că nu deţine licenţa pentru a profesa la clinica de endoscopie Yorkville din Manhattan, unde mama ei a fost operată pe coardele vocale.

180 afișări
Imaginea articolului Fiica actriţei Joan Rivers vrea să îl dea în judecată pe medicul care a operat-o pe mama ei

Fiica actriţei Joan Rivers vrea să îl dea în judecată pe medicul care a operat-o pe mama ei (Imagine: Hepta)

Potrivit contactmusic.com, actriţa Joan Rivers a murit în luna septembrie după o endoscopie de rutină realizată în acea clinică, care i-a provocat un stop cardiorespirator, în timpul unei intervenţii la nivelul coardelor vocale.

După această tragedie, Melissa Rivers, în vârstă de 46 de ani, a decis să o dea în judecată pe Gwen Korovin, despre care presa americană spune că nu ar deţine licenţa pentru a profesa în clinica de endoscopie Yorkville din Manhattan, unde vedeta americană a fost operată.

Deşi directorul clinicii, medicul Lawrence Cohen, şi-a dat demisia după decesul vedetei americane, care a murit pe 4 septembrie, la vârsta de 81 de ani, Gwen Korovin a continuat să primească noi pacienţi şi să lucreze în acel centru.

Un prieten apropiat al Melissei Rivers a dezvăluit pentru MailOnline: "Melissa intenţionează să dea în judecată acea clinică. E dificil să discuţi în prezent un subiect atât de neplăcut pentru ea, dar ea intenţionează să deschidă un proces".

Potrivit postului CNN, angajaţii acelei clinici afirmă că atât Lawrence Cohen, cât şi Gwen Korovin au tratat-o pe Joan Rivers cu câteva ore înainte de operaţie. Gwen Korovin a realizat laringoscopia iniţială, urmată de o endoscopie, pentru a determina cauzele afecţiunii de care se plângea vedeta americană - gât inflamat şi răguşeală.

Lawrence Cohen i-a cerut apoi lui Gwen Korovin să execute o a doua endoscopie şi o a doua laringoscopie - în timpul cărora coardele vocale ale actriţei Joan Rivers s-au inflamat, oprind aprovizionarea cu oxigen a plămânilor şi cauzând astfel stopul cardiorespirator în urma căruia vedeta americană a intrat în comă şi a murit.

Melissa Rivers susţine că Gwen Korovin nu deţinea licenţa pentru a executa acea procedură medicală în statul New York şi ar fi trebuit doar să îl asiste pe Lawrence Cohen.

Reprezentanţii clinicii newyorkeze au negat la rândul lor zvonurile potrivit cărora în timpul acelei operaţii ar fi efectuat o biopsie la nivelul coardelor vocale ale actriţei Joan Rivers.

Joan Rivers a murit pe 4 septembrie, într-un spital din New York, după ce, cu o săptămână înainte, a intrat în stop cardiorespirator în timpul unei intervenţii chirurgicale asupra coardelor vocale, efectuată la o clinică din Manhattan.

Joan Rivers este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a "clicii lor".

În 1983, aceasta a obţinut una dintre cele mai râvnite poziţii din industrie, după ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul ei direct, acid şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar în ultimii ani a devenit un acid critic de modă, cu comentarii adeseori savuroase despre ţinutele vestimentare ale vedetelor de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici