Fiica lui Tom Cruise şi a lui Nicole Kidman susţine că a fost ajutată de cultul scientologic

Isabella Cruise, fiica adoptivă a actorilor Tom Cruise şi Nicole Kidman, susţine că instruirea primită pentru a deveni auditor al Bisericii Scientologice a ajutat-o să treacă peste problemele personale, relatează dailymail.co.uk.

2165 afișări
Imaginea articolului Fiica lui Tom Cruise şi a lui Nicole Kidman susţine că a fost ajutată de cultul scientologic

Fiica lui Tom Cruise şi a lui Nicole Kidman susţine că a fost ajutată de cultul scientologic

Afirmaţia a fost făcută de tânără în cadrul unui e-mail trimis filialei din Londra a Bisericii Scientologice, iar informaţia a fost preluată de The Underground Bunker, un blog dedicat cultului. Tânăra de 26 de ani a afirmat că instrucţia "s-a dovedit a fi ceva de care aveam nevoie" şi a susţinut că, după ce a trecut de testările specifice funcţiei şi a început să profeseze, şi-a dat seama că a fi auditor este ceea ce căuta şi "piesa lipsă" din viaţa ei.

Potrivit Daily Mail, calitatea de auditor îi permite Isabellei Cruise să fie un consilier pentru alţi adepţi ai sectei. Ea va avea sarcina de a-i scăpa de negativism pe noii membri prin intermediul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri şi prin folosirea unui detector de minciuni de bază, cunoscut sub numele de "e-meter".

Consiliere pentru a supravieţui

Cruise le-a mai declarat celor care se pregătesc să devină auditori că merită să treacă prin acest proces deoarece îi va ajuta să treacă peste problemele personale. Ea a declarat că acesta este "un dar pentru ei şi pentru mulţi alţii" şi a susţinut că adepţii bisericii vor avea nevoie de un asemenea tip de consilieri pentru a supravieţui, indiferent că vor alege să intre în rangurile înalte ale cultului sau nu.

Tânăra i-a mai mulţumit celebrului său tată, Tom Cruise, dar şi altor membri scientologi ai familiei, pentru că i-au oferit susţinere în timpul instrucţiei şi că nu au lăsat-o să fie acaparată de probleme. Afirmaţiile acesteia reprezintă o premieră în rândul cultului scientologic, deoarece nu au mai existat celebrităţi, fie şi unele de rang mic, care să promoveze munca depusă pentru a deveni consilier.

De asemenea, declaraţiile arată că, asemenea tatălui ei, Isabella este dedicată bisericii şi le arată membrilor obişnuiţi că vedetele susţin atât cultul, cât şi pe liderul său, David Miscavige.

Copiii adoptivi

Isabella Cruise şi fratele ei, Connor, au fost adoptaţi de cei doi actori în 1992, respectiv 1995. Când Tom Cruise şi Nicole Kidman au divorţat, în 2001, cei doi au rămas în custodia tatălui lor, cunoscut pentru devotamentul faţă de cult. Relaţia dinte tânără şi tatăl ei a rămas una bună, dar legătura cu mama sa a avut de suferit şi din pricina credinţei tinerei.

Cultul scientologic, din care mai face parte şi actorul John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Cultul scientologic

Cultul scientologic a fost fondat în Statele Unite ale Americii, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase.

De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială. Biserica Scientologică are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente, iar adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici