Filarmonica Regală din Londra cântă ca să crească florile

Una dintre cele mai prestigioase orchestre britanice, Filarmonica Regală din Londra, a cântat timp de trei ore în faţa unui strat de flori, săptămâna trecută, pentru a le favoriza creşterea.

112 afișări
Imaginea articolului Filarmonica Regală din Londra cântă ca să crească florile

Filarmonica Regală din Londra cântă ca să crească florile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acesta este cel mai parfumat public pe care l-am avut vreodată", a spus dirijorul Benjamin Pope, adăugând că speră că "muzica clasică a avut un ecou în rândul plantelor, care se va traduce printr-o creştere mai bună primăvara".

Întreaga orchestră, formată din 33 de muzicieni, a interpretat în special Simfonia nr. 40 în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart, în faţa a circa 100 de varietăţi de flori: muşcate, fucsia şi alte plante viu colorate.

"Este puţin derutant să ai corole înclinate în primul rând, în loc de spectatori care aplaudă", a glumit dirijorul.

O înregistrare de 45 de minute, intitulată "Anotimpul florilor: muzică pentru creştere", realizată în parteneriat cu o televiziune britanică care este pe cale să lanseze o emisiune de gradinărit, le este oferită gratuit online grădinarilor melomani, pentru a testa ei înşişi presupusele efecte benefice ale muzicii clasice asupra creşterii plantelor.

Se consideră că undele sonore stimulează la plante producerea de proteine şi prin urmare creşterea lor, însă nu toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord cu această teorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici