Filmările pentru "The Hobbit" au fost deblocate

Studiourile de la Hollywood implicate în realizarea filmului bazat pe romanul "The Hobbit" şi fundaţia care protejează drepturile de autor ale scriitorului britanic J.R.R. Tolkien, au declarat, marţi, că au ajuns la un acord în justiţie care va permite producerea peliculei.

53 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru "The Hobbit" au fost deblocate

Filmările pentru "The Hobbit" au fost deblocate (Imagine:MediafaxFoto/AFP)

Guillermo del Toro

"The Hobbit" este un roman scris în 1937 de Tolkien şi prezintă povestea personajului Bilbo Baggins, plecat în căutarea unei comori.

Romanul a precedat trilogia "The Lord of the Rings", în care abundă poveşti epice despre magie şi război.

Romanul "The Lord of the Rings" a stat la baza celor trei filme din trilogia "Stăpânul Inelelor", lansate de New Line Cinema între 2001 şi 2003, care au generat încasări de 2,9 miliarde de dolari pe plan mondial. Experţii consideră că noul film, bazat pe romanul "The Hobbit", ar putea avea un destin asemănător şi să obţină un succes uriaş.

În februarie 2008, fundaţia care apără drepturile de autor ale scriitorului J.R.R. Tolkien a dat în judecată studiourile New Line, o divizie a grupului Time Warner Inc., cerând plata sumei de 150 de milioane de dolari, despre care susţine că-i datorează, în urma profiturilor generate de trilogia "Stăpânul Inelelor".

Acest proces a blocat, totodată, filmările pentru "The Hobbit", acestea fiind deblocate abia prin semnarea acordului de marţi. Filmul "The Hobbit" va avea două părţi, ambele urmând să fie regizate de Guillermo del Toro, cunoscut pentru regia peliculelor "Hellboy - Eroul scăpat din Infern" (2004) şi "Labirintul lui Pan" (2006).

Aspectele financiare ale acordului încheiat marţi nu au fost date publicităţii. "În urma acestei înţelegeri legale, New Line va putea să înceapă filmările pentru «The Hobbit»", a declarat Christopher Tolkien, fiul celebrului autor britanic.

HarperCollins Publishers Ltd., editura care a publicat romanele lui J.R.R Tolkien, s-a alăturat fundaţiei Tolkien în acest proces. The Tolkien Trust, o asociaţie de caritate creată de fundaţia care administrează averea scriitorului, a făcut donaţii de peste 8 milioane de dolari în ultimii cinci ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici