Filmările pentru "William Tell: The Legend", cu Jim Caviezel, încep în România

Filmările pentru producţia "William Tell: The Legend", cu Jim Caviezel şi Til Schweiger în rolurile principale, încep în România, pe 1 septembrie, informează screendaily.com.

181 afișări
Imaginea articolului Filmările pentru "William Tell: The Legend", cu Jim Caviezel, încep în România

Filmările pentru "William Tell: The Legend", cu Jim Caviezel, încep în România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul, inspirat din celebra legendă elveţiană a lui Wilhelm Tell, va fi regizat de Nick Hurran, după un scenariu pe care l-a scris în colaborare cu Scott Reynolds.

Coproducătorul român al proiectului este Castel Film.

Jim Caviezel a jucat rolul lui Iisus în "Patimile lui Hristos", de Mel Gibson (2004), şi "Dincolo de trecut", de Tony Scott (2006).

Nick Hurran a regizat "Fostele iubite ale iubitului meu" (2004), cu Brittany Murphy, şi "It's a Boy Girl Thing" (2006).

Wilhelm Tell este unul dintre simbolurile Elveţiei. Potrivit legendelor populare, Wilhelm Tell a trăit între secolele 13 şi 14, într-un sat din cantonul Uri, şi a luptat împotriva autorităţii Habsburgilor, care conduceau atunci cantonul.

Wilhelm Tell a fost forţat să tragă cu săgeata într-un măr aşezat pe capul fiului său, a fost arestat pentru că a atentat la viaţa guvernatorului cantonului Uri, a scăpat din închisoare şi, în final, l-a ucis pe guvernator, într-o ambuscadă.

Potrivit legendei, faptele sale de vitejie i-au convins pe oameni să se revolte împotriva dominaţiei Habsburgilor. Deşi nu există dovezi clare că ar fi existat cu adevărat, Wilhelm Tell a devenit celebru datorită piesei scrise de Friedrich von Schiller.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici