Filme de Corneliu Porumboiu şi Răzvan Rădulescu, la TIFF

Filmele "Intermediar", de Corneliu Porumboiu, şi "Felicia înainte de toate", debutul în regie al lui Răzvan Rădulescu, vor rula în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care are loc în perioada 29 mai - 7 iunie, la Cluj, informează cineuropa.org.

63 afișări
Imaginea articolului Filme de Corneliu Porumboiu şi Răzvan Rădulescu, la TIFF

Regizorul Corneliu Porumboiu (Imagine: Mediafax Foto)

"Intermediar" este un fals film poliţist, cu Dragoş Bucur în distribuţie, realizat anul acesta de Porumboiu, care a câştigat Camera d'Or la Cannes în 2006, pentru producţia "A fost sau n-a fost?".

"Felicia înainte de toate" reprezintă debutul în regie al lui Răzvan Rădulescu, cunoscut ca scenarist al unor pelicule de succes, precum "Moartea domnului Lăzărescu" (regia Cristi Puiu) şi "Hârtia va fi albastră" (regia Radu Muntean).

Filmul "Felicia înainte de toate", realizat după un scenariu de Răzvan Rădulescu şi Melissa de Raaf, spune povestea unei tinere plecate de 19 ani în Olanda, care în fiecare an îşi vizitează părinţii.

În cadrul TIFF vor fi prezentate peste 250 de filme în peste 10 spaţii din Cluj-Napoca, inclusiv un cinematograf de tip drive-in şi câteva proiecţii în aer liber.

"Amintiri din Epoca de Aur", un film scris de Cristian Mungiu şi regizat de acesta, alături de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu şi Contantin Popescu, dă startul celei de-a opta ediţii a TIFF, la Cinema Republica, pe 29 mai.

Printre filmele eveniment ale acestei ediţii a TIFF se află:

mult apreciatul "Gomorra", al lui Matteo Garrone, bazat pe cartea lui Roberto Saviano - câştigător al Marelui Premiu la Cannes în 2008 şi vedeta Premiilor Academiei Europene de Film, acordate în decembrie anul trecut, unde a colectat distincţiile la categoriile "cel mai bun actor", "cel mai bun regizor", "cel mai bun scenariu" şi "cel mai bun film european".

"Il y a longtemps que je t'aime" este un alt titlu care atrage prin palmaresul impresionant: Kristin Scott Thomas şi-a alocat premiul pentru cea mai bună actriţă la Gala Academiei Europene de Film şi trofee precum BAFTA (cel mai bun film străin) şi César (pentru cel mai bun debut - al regizorului Phillippe Claudel şi pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar).

pelicula "Alle Anderen", revelaţia Festivalului de la Berlin din acest an, câştigătoare a Marelui Premiu al Juriului (pentru regia filmului - Maren Ade) şi a Ursului de Argint (pentru actriţa Birgit Minichmayr).

Citeşte şi:

"Amintiri din Epoca de Aur", de Cristian Mungiu, deschide TIFF

Premiere cinematografice româneşti în 2009

Start pentru înscrierile la Concursul Naţional de Scenarii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici