Filmele "Zero Motivation" şi "Point and Shoot", marele câştigătoare la Festivalul Tribeca 2014

"Zero Motivation", de Talya Lavie, şi "Point and Shoot", de Marshall Curry, au fost desemnate cel mai bun film artistic, respectiv cel mai bun documentar la cea de-a 13-a ediţie a Festival Internaţional de Film Tribeca de la New York.

83 afișări
Imaginea articolului Filmele "Zero Motivation" şi "Point and Shoot", marele câştigătoare la Festivalul Tribeca 2014

Filmele "Zero Motivation" şi "Point and Shoot", marele câştigătoare la Festivalul Tribeca 2014 (Imagine: Daniel Mihăilescu / Mediafax Foto)

Pelicula "Zero Motivation", o comedie neagră despre viaţa de zi cu zi a femeilor-soldat dintr-o unitate militară din Israel, i-a impresionat pe membrii juriului, care au afirmat că acesta este "cel mai amuzant film" pe care l-au văzut la festival.

De asemenea, Talya Lavie, regizoarea israeliană a acestui film, a câştigat premiul "Nora Ephron", care este acordat în fiecare an unei realizatoare sau scenariste.

Pe de altă parte, documentarul "Point and Shoot" prezintă călătoria lui Matthew VanDyke, care în 2011 a pornit din Baltimore spre Libia, unde s-a înrolat în armata rebelilor libieni şi a luptat împotriva fostului dictator Muammar al-Gaddafi.

Paul Schneider a câştigat premiul pentru cel mai bun actor, datorită filmului "Goodbye to All That", de Angus MacLachlan, în care a interpretat rolul unui bărbat a cărui viaţă este în derivă după ce soţia lui îi cere divorţul.

În acelaşi timp, Valeria Bruni Tedeschi a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din coproducţia franco-italiană "Human Capital", de Paolo Virzì, un film în trei capitole despre moartea unui bărbat, povestit din trei perspective diferite.

Premiul pentru scenariu a fost câştigat de Guillaume Nicloux, pentru filmul "The Kidnapping of Michel Houellebecq", pe care l-a şi regizat.

Premiul de debut în regie a fost acordat realizatorului Josef Wladyka, pentru coproducţia Columbia-Statele Unite "Manos Sucias" (la categoria "film artistic"), şi lui Alan Hicks, pentru filmul documentar inspirat din lumea jazzului "Keep On Keepin' On" (la categoria "film documentar").

La categoria scurtmetraj, "One Year Lease" a fost desemnat cel mai bun film artistic, iar filmul britanic "The Phone Call" a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

De asemenea, la categoria Tribeca Online, vizitatorii site-ului festivalului au desemnat filmul "Vara: A Blessing", de Khyentse Norbu (Bhutan), drept cel mai bun lungmetraj, în timp ce "Love in the Time of March Madness" a fost desemnat cel mai bun scurtmetraj.

Premiul Transmedia Award a fost acordat documentarului "Clouds", de Michael Apostolidis.

Cea de-a 13-a ediţie a Festivalului de Film Tribeca a început pe 16 aprilie şi se va încheia pe 27 aprilie.

Festivalul Internaţional de Film Tribeca a fost înfiinţat de Robert de Niro în 2002, pentru a revitaliza viaţa socială şi activităţile economice din Manhattan, după atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001, şi pentru a promova oraşul New York pe harta centrelor cinematografice internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici