Filmul "Cavalerul Negru", marele câştigător la gala premiilor Saturn

"Cavalerul Negru", filmul cu cele mai mari încasări în 2008, a câştigat, miercuri seară, cinci trofee la cea de-a 35-a gală anuală a premiilor Saturn, un eveniment care onorează peliculele ştiinţifico-fantastice, fantasy şi horror.

50 afișări
Imaginea articolului Filmul "Cavalerul Negru", marele câştigător la gala premiilor Saturn

Filmul "Cavalerul Negru", marele câştigător la gala premiilor Saturn (Montaj foto)

"Cavalerul Negru", cel mai recent lungmetraj din seria "Batman", a fost desemnat cel mai bun film de acţiune/ aventuri/ thriller şi a câştigat alte patru premii Saturn, pentru cel mai bun actor în rol secundar (Heath Ledger), cel mai bun scenariu (Christopher şi Jonathan Nolan), cea mai bună coloană sonoră (Hans Zimmer şi James Newton Howard) şi cele mai bune efecte speciale (Nick Davis, Chris Corbould, Tim Webber, Paul Franklin).

Regretatul artist australian Heath Ledger a primit postum premiul Oscar, la începutul acestui an, la categoria "cel mai bun actor în rol secundar", pentru interpretarea personajului Joker, în timp ce echipa care a realizat efectele speciale a fost nominalizată la această categorie a premiilor Academiei de film americane.

Filmele "Strania poveste a lui Benjamin Button" şi "Iron Man - Omul de oţel" au câştigat fiecare câte trei premii Saturn, iar serialul SF "Battlestar Galactica" a fost desemnat marele câştigător în rândul producţiilor de televiziune, primind trei trofee, inclusiv cel pentru cel mai bun serial tv.

Gala premiilor Saturn a avut loc miercuri seară, într-un restaurant de lux din oraşul Burbank, statul California, fiind organizată de Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films.

Premiile Saturn au fost create în 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii producţiilor SF, fantasy şi horror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici