Filmul "Inferno", cu Tom Hanks şi actriţa română Ana Ularu, va avea premiera în oraşul lui Dante - VIDEO

Premiera filmului "Inferno",al treilea din franciza cinematografică de adaptări după romanele lui Dan Brown despre cercetătorul în simbologie, Robert Langdon, cu Tom Hanks şi actriţa româna Ana Ularu în distribuţie, va avea premiera în Florenţa, oraşul natal al poetului Dante Aligheri, potrivit Reuters.

2325 afișări
Imaginea articolului Filmul "Inferno", cu Tom Hanks şi actriţa română Ana Ularu, va avea premiera în oraşul lui Dante - VIDEO

Filmul "Inferno", cu Tom Hanks şi actriţa română Ana Ularu, va avea premiera în oraşul lui Dante (Imagine AFP / Mediafax Foto)

"Sunt fericit că premiera mondială va fi chiar în Florenţa", a declarat marţi, pentru Reuters, în Singapore, Ron Howard, regizorul celor trei filme din franciză. Cineastul a adăugat că Florenţa a fost oraşul ales simbolic pentru premiera filmului "Inferno", deoarece "are o semnificaţie centrală" în poveste.

Premiera va avea loc pe 8 octombrie.

În "Inferno", cercetătorul în simbologie Robert Langdon, jucat de Tom Hanks, încearcă să oprească o intrigă mârşavă care ar duce la răspândirea unei molimi printre oameni. Pelicula este ultima din seria adaptată după bestseller-ul lui Dan Brown din 2003, "Codul lui Da Vinci". Tom Hanks va juca din nou rolul celui care decriptează misterele, pe care actorul l-a numit "cel mai inteligent tip pe care l-am interpretat."

Titlul filmului şi multe dintre simbolurile examinate de Langdon sunt extrase din viaţa şi operele poetului italian Dante Aligheri, cu prisosinţă din trilogia "Divina Comedie" scrisă în secolul al XIV-lea. În cartea "Infernul", prima parte a trilogiei lui Dante, poetul descrie o călătorie în Infern, prin cele 9 bolgii al suferinţei.

În distribuţia filmului sunt şi actriţa română Ana Ularu, dar şi britanica Felicity Jones şi actorul indian Irrfan Khan. Ben Foster joacă rolul omului de ştiinţă care încearcă să răspândească un virus printre oameni pentru a opri creşterea exponenţială a populaţiei pe Pământ.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici