Filmul "La Vie d'Adèle", recompensat cu premiul Louis-Delluc pe 2013

Premiul Louis-Delluc 2013, care recompensează cel mai bun film francez al anului, a fost atribuit, marţi, lungmetrajului "La Vie d'Adèle", de Abdellatif Kechiche, a anunţat preşedintele juriului care decernează acest trofeu, Gilles Jacob.

163 afișări
Imaginea articolului Filmul "La Vie d'Adèle", recompensat cu premiul Louis-Delluc pe 2013

Lea Seydoux, Adele Exarchopoulos (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Recompensat cu trofeul Palme d'Or la Festivalul de film de la Cannes, "La Vie d'Adèle" prezintă povestea de dragoste dintre două adolescente, interpretate de actriţele Adèle Exarchopoulos şi Léa Seydoux.

"Este un regizor care are un talent rar pentru a recrea adevărul, spiritul francez. Această tradiţie începe cu Jean Renoir şi ajunge la Kechiche, trecând prin Pialat", a declarat Gilles Jacob, după anunţarea numelui laureatului din 2013.

Anul trecut, premiul Louis-Delluc pentru cel mai bun film francez a fost atribuit peliculei "Les adieux à la reine", de Benoît Jacquot.

Acest premiu a fost înfiinţat în 1937, în memoria lui Louis Delluc, primul jurnalist francez specializat în cronicile de film şi fondator al celebrelor cine-cluburi din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici